Вхід | Реєстрація

Кобеляцьке звалище упорядковуватимуть світлогірці

Кобеляцьке звалище упорядковуватимуть світлогірці
Сміття на Покровську продовжують вивозити

Принаймні, саме у Світлогірському зареєстроване товариство, що проводитиме рекультивацію полігону з побутовими відходами.

Проблема сміттєзвалища по вулиці Покровській відома майже кожному кобелячанину. Неофіційний майданчик для тимчасового зберігання твердих побутових відходів на околиці міста з’явився в серпні 2012 року, після того, як золотарівські депутати відмовили Кобеляцькій міськраді в продовженні договору оренди земельної ділянки, на якій було розміщене міське звалище. Сморід, що доносився зі звалища, зграї бродячих собак і гризунів, які  там оселилися, почали дошкуляти жителям навколишніх вулиць. Не говорячи вже про пожежі з клубами їдкого диму, що час від часу виникали на полігоні.

У січні 2016 року Кобеляцький районний суд, розглянувши заяву Романа Матюхова, зобов’язав міську раду припинити вивезення твердих побутових відходів на вулиці Покровській, біля ПП «Цегельник», та очистити майданчик від розміщеного раніше сміття.

Потім депутати міськради голосували за створення поряд із звалищем сортувальної станції.

І лише після того, як у минулому році група кобелячан звернулися із заявами в прокуратуру, поліцію та Офіс Президента, міськрада згадала про необхідність виконання судового рішення. 6 вересня сміттєзвалище біля цегельного заводу офіційно закрили. Паралельно депутати затвердили план його ліквідації, що включав у себе рекультивацію території і висадження на місці звалища дерев.

На останній сесії міський голова повідомив, що проектна документація з рекультивації звалища коштує 400 тисяч гривень, а самі роботи обійдуться в 2,5 мільйона. Таких коштів у міській раді немає, а залучити їх із обласного чи державного бюджетів не вдасться, бо сміттєзвалище являється стихійним.

Також, зі слів міського голови, він має певні домовленості з турецькою дорожньою компанією «Онур», можливо, допоможе ГОК. Трактори згорнуть сміття. На звільненій землі висадять дерева.

21 лютого на онлайн-платформі публічних закупівель «Прозоро» з’явився тендер на послуги з упорядкування міського сміттєзвалища. Роботи замовив керівник Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс» Володимир Юрко. Виконавцем робіт стало товариство «Компанія-Спецбуд», що зареєстроване в Світлогірському. Керує організацією Ірина Галас. Підрядник має упорядкувати 5 712,857 метра кубічного сміття. За кожен кубометр комунальники заплатять 35 гривень. Загальна вартість робіт становить 199 950 гривень.

У «Водоканалі» повідомили, що підрядник приступить до роботи, коли дозволять погодні умови.

 

P. S. Хоча комунальники припинили вивозити побутові відходи на Покровську, але самі жителі міста й сусідніх населених пунктів продовжують це активно робити.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2020, 11:52 | Кобеляки | Суспільство
1. Ltava / 29 лютого 2020, 15:25
Ірина Галас приймала участь у розчистці Кобелячки :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації