Вхід | Реєстрація

Відділення екстреної меддопомоги отримало дві «швидкі»

Відділення екстреної меддопомоги отримало дві «швидкі»

Поки що санітарні автомобілі працюють у Нових Санжарах, та один із них можуть передати в Нехворощу.
Минулого тижня начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи Володимир Мохначов повідомив, що на оперативне чергування Новосанжарської підстанції центру екстреної медичної допомоги заступили бригади на нових санітарних автомобілях.

Нагадаємо, що спецавтомобілі були закуплені відповідно до рішення Кабінету Міністрів та президентської програми. Навесні 2019‑го Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф став учасником пілотного проекту, відповідно до якого автопарк медустанови мав оновитись сучасними санітарними автомобілями. На закупівлю «швидких» для полтавських медиків використали кошти з державного та обласного бюджетів. Зокрема, депутати облради виділили 50 200 000 гривень.

За інформацією голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова, усього для області закупили 165 автівок Пежо і Сітроен, 23 з яких — це високотехнологічні реанімобілі. 40 автівок уже в районах, 10 передали обласному Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Ще 115 авто перебувають на оформленні.

Завідуюча Новосанжарським відділенням екстреної меддопомоги Тетяна Зеленець розповіла, що область передала два санітарних автомобілі Пежо і Сітроен. Перший приїхав три тижні тому, останній — минулого тижня. Санітарні автомобілі мають однакову комплектацію.

— Поки що обидві «швидкі» працюють у Нових Санжарах. Та можливо, одну з них можуть перевести на пункт постійного базування в Нехворощу, — пояснила завідуюча.

Раніше Тетяна Зеленець повідомляла, що Новосанжарський район обслуговують п’ять автомобілів. Два з них — класу Б (обладнані для транспортування пацієнтів та здійснення основного медичного догляду за ними) — Сітроен 2014 року та Газель 2007‑го. Перший укомплектований за сучасними вимогами. Також у автопарку є три санітарні автомобілі марки УАЗ, два з яких перебувають у резерві, а один обслуговує пункт базування в Нехворощі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2020, 12:47 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації