Вхід | Реєстрація

Новий перспективний план: Бутенківська, Руденківська і Малоперещепинська громади зникнуть

Новий перспективний план: Бутенківська, Руденківська і Малоперещепинська громади зникнуть

28 лютого на офіційному сайті Полтавської облдержадміністрації з’явився проект нової версії Перспективного плану формування територій громад області.

Як і було раніше анонсовано, на території Кобеляцького району мають утворити дві громади (Кобеляцька й Озерянська), у Новосанжарському — три (Новосанжарська, Драбинівська і Нехворощанська).

Згідно з документом, Кобеляцька громада складатиметься із 75 населених пунктів. На площі майже 1214 кілометрів квадратних проживатимуть 32 806 мешканців. Розрахунковий обсяг доходів, включаючи бюджет розвитку та базову дотацію, складе 149,5 мільйона гривень.

До складу громади входитимуть: Кобеляцька міська, Бродщинська, Золотарівська, Іванівська, Красненська, Кунівська, Лебединська, Підгорянська, Сухинівська, Жуківська, Червоноквітівська, Чорбівська, Бутенківська, Дрижиногреблянська, Марківська, Вільховатьська, Василівська, Дашківська, Орлицька, Придніпрянська сільські та Білицька селищна ради.

Озерянська громада утвориться після об’єднання Григоро-Бригадирівської, Комендантівської, Лучківської, Світлогірської, Шенгурівської та Озерянської сільських рад. Усього 24 населені пункти. Площа — 573,6 квадратних кілометрів. На території громади мешкатимуть 7439 осіб. Бюджет складатиме 31 мільйон гривень.

Новосанжарська громада суттєво збільшить свої розміри. Крім самого селища і Зачепилівської сільради до неї приєднають Великокобелячківську, Кунцівську, Лелюхівську, Малокобелячківську, Попівську, Стобино-Долинську, Судівську, Супротивнобалківську, Руденківську, Великосолонцівську, Клюсівську, Малоперещепинську, Пологівську та Старосанжарську сільські ради. Загалом 47 населених пунктів. У новоствореній громаді на площі майже 670 квадратних кілометрів проживатимуть 22 738 чоловік. Утримуватимуть Новосанжарську ОТГ за 101 мільйон гривень.

Спроможними уряд визнав створені раніше Нехворощанську і Драбинівську громади.

Нехворощанська громада включатиме в себе Лівенську, Маячківську, Соколово-Балківську, Шедіївську і Нехворощанську сільські ради з Новосанжарського району та Канавську сільраду з Кобеляцького. Усього 12 населених пунктів. На території ОТГ, що складає 323 квадратних кілометри, мешкатимуть 5681 особа. Бюджет — майже 52 мільйонів.

Драбинівська громада не змінила своїх меж. 4265 чоловік і далі житимуть у громаді, що утворена внаслідок об’єднання Драбинівської, Галущиногреблянської, Богданівської, Крутобалківської, Кустолівської та Сухомаячківської сільських рад. Загалом 16 населених пунктів. Громада займає площу 245,7 квадратних кілометрів. Бюджет — 41,5 мільйона.

Отож, якщо об’єднання відбудеться за останньою версією перспективного плану, то Бутенківська, Руденківська і Малоперещепинська громади зникнуть, а Канави приєднають не до Кобеляк, а до Нехворощі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 лютого 2020, 14:38 | Кобеляки | Політика
1. Fuks / 29 лютого 2020, 15:28
Отакої...А як же Бутенки..Були першими і пролітають.Повезло Кобелякам,ласий шмат попаде.Буде що дерибанить. А Озерянська ОТГ то не надовго вона не життєздатна.
2. Ltava / 29 лютого 2020, 16:10
[[ЦИТАТА|1|Fuks|.Буде що дерибанить

Ну чому ви не вірите в чистоту помислів людей які баряться за владу :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації