Вхід | Реєстрація

Підприємець, прочитай і передай іншому!

2 листопада 2009 року Президентом на підставі пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України внесено до Конституційного суду України подання про визнання її неконституційною. Зупинення дії акту Кабінету Міністрів України Президентом України на підставі пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України має наслідком зупинення вчинення будь-якими органами, особами дій, спрямованих на виконання зупиненого акту Кабінету Міністрів України, здійснення повноважень, визначених цим актом.
Щодо вимоги працівників Пенсійного фонду підписати акт звіряння сум страхових внесків
Вимога працівників Пенсійного фонду підписати фізичними особами — суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування акт звіряння, ґрунтується на Постанові Кабінету Міністрів України від 21 травня 2009 р. N 505. Нею, зокрема, визначено проводити до 5 квітня наступного року звіряння сум страхових внесків на рахунках платників з урахуванням встановленого розміру мінімального страхового внеску у відповідному періоді; надсилати платникам протягом 10 днів після закінчення звіряння акти про стан розрахунків за страховими внесками. На даний час вказана вимога є неправомірною, оскільки 2 листопада 2009 року Президентом на підставі пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України внесено до Конституційного суду України подання про визнання Постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2009 р. N 505 неконституційною. Зупинення дії акту Кабінету Міністрів України Президентом України на підставі пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України має наслідком зупинення вчинення будь-якими органами, особами дій, спрямованих на виконання зупиненого акту Кабінету Міністрів України, здійснення повноважень, визначених цим актом.
Щодо відмови прийняття звітності у фізичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування
Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованих внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування органам Пенсійного фонду України регулюється Постановою правління Пенсійного фонду України від 05.11.2009 № 26–1, де передбачено, що цей Порядок, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) встановлює порядок, строки подання звіту про суми нарахованої заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб і суми нарахованих внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, набутий страховий стаж (далі — звіт) до управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах (далі — органи Пенсійного фонду) та його форму.
Згідно пункту 1.3. вищевказаного Порядку, звіт до органів Пенсійного фонду може подаватися страхувальником: в електронній формі з використанням ЕЦП через центр обробки електронних звітів згідно з Порядком подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 19.04.2007 N 7–7, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.04.2007 за N 436/13703 (звіт на паперових носіях не подається); на паперових носіях, завірених підписом керівника/страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації; на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше десяти. Пунктом 1.4. визначено, що електронна форма звіту до органів Пенсійного фонду формується страхувальником з використанням спеціального програмного забезпечення, актуальні версії якого безкоштовно надаються страхувальникам в органі Пенсійного фонду за місцем взяття на облік. Пункт 1.5. передбачає, що звіт страхувальником повинен подаватися в повному обсязі. В разі неподання однієї із необхідних таблиць звіт не приймається. Отже, якщо звіт подано в повному обсязі, з усіма необхідними таблицями, то підстав для відмови в його прийнятті немає.
Відповідальна особа органу Пенсійного фонду, яка приймає звіт від страхувальника, реєструє його та проставляє реєстраційний номер із зазначенням дати реєстрації та обов'язково засвідчує власним підписом із зазначенням прізвища та ініціалів.

Автор: Олександр ПОХИЛ, адвокат, за сприяння КРГО «Сила Громади»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:35 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації