Українська кухня вважається в світі надзвичайно колоритною. Страви поєднують у собі різноманітні інгредієнти, такі як м’ясо, овочі, фрукти, злаки. Головним чинником у цьому послужив осілий спосіб життя українців, які займалися землеробством, бджільництвом, садівництвом, тримали птицю та худобу, рибалили. І продуктів майже завжди вистачало.
Саме завдяки різноманіттю компонентів український борщ, холодець, голубці чи вареники іноземці називають витвором кулінарного мистецтва.
Та не дивлячись не велику кількість етнічних смачних страв, значної популярності в нашій державі набуває іноземна кухня. До того ж не сусідніх країн, а далеких азійських. І деякі страви користуються таким попитом, що їх починають готувати ледь не в кожному закладі громадського харчування.
Суші асоціюються зі святом
Двадцять років тому в переважної більшості українців слово "суші" асоціювалося з сирою рибою та вареним рисом. І чимало громадян усерйоз остерігалися їсти страву, боячись підхопити інфекційну хворобу. При цьому зовсім не замислювалися, що лосось, який зазвичай використовується для приготування, попередньо обов’язково оброблюється, адже в рибі можуть міститися паразити.
Але минув час і на кожне свято українці воліють поласувати не запеченою поросячою рулькою, а саме суші. І досить добре знаються у видах цієї страви. Як розповідають працівники служби доставки Sushi Icons, їхні багаточисленні клієнти замовляють суші як на сніданок, так і на вечерю. А у святкові дні прийняти всі замовлення допомагає лише офіційний веб-сайт компанії. Адже суші на sushiicons.com.ua замовляють ледь не кожну п’ять хвилин.
Від кручеників до мішечків з рисом
Та все ж не зайвим буде нагадати, яку назву мають різні види суші. Це допоможе визначитися із замовленням у ресторані японської кухні.
Суші, які подаються закрученими у водорості норі, мають назву макі-дзуші. У народі їх просто називають крученики.
Якщо рис сформований у грудку, що має всередині начинку, знайте — це ніґірі-дзуші. Їх назва походить від слова тиснути. Адже ці суші роблять за допомогою стискання.
Бувають суші, що подаються у вигляді своєрідних мішечків, наповнених рисом з начинкою. Вони звуться інарі-дзуші.
Ви чули про страву східних кухонь на основі рису, що іменується плов? Якщо так, то не плутайте її ні в якому разі з тірасі-дзуші. Оскільки такі суші теж складаються з рису та різної начинки, що викладається поверх нього.
І запам’ятайте, куштуючи новий вид суші обов’язково з’їжте перед цим шматочок імбиру. Тоді ваші рецептори повністю відчують смак кожного компонента страви та наскільки вдало вони смакують у поєднанні.