Вхід | Реєстрація

125 гектарів лісу на два райони

125 гектарів лісу на два райони

Таку територію протягом весняної кампанії мають засадити деревами в Кобеляцькому і Новосанжарському районах.

Цього року Міністерство енергетики та захисту довкілля спільно з Державним агентством лісових ресурсів започаткували всеукраїнську акцію «Відновлюємо ліси разом».

У рамках акції відбудеться два заходи:

  • 21 березня, у Міжнародний день лісів, буде висаджено 5 мільйонів дерев.
  • із 21 до 29 березня  пройде тижневий марафон садіння лісу, під час якого висадять щонайменше 10 мільйонів дерев.

У прес-службі Міністества енергетики заявили, що кожен охочий  зможе безпосередньо в лісі, прослухавши  короткий інструктаж від професійних лісівників, висадити одно-дворічні саджанці за допомогою спеціального обладнання.

Як розповів Олексій Лукачов, лісничий Кобеляцького лісництва ДП «Полтавський лісгосп», наразі заплановано висадити близько 3500 сосен на ділянці площею 1 гектар.

— Оскільки погодні умови дозволяють висаджувати дерева, то роботи вже тривають. Ділянка знаходиться поряд із Кустоловими Кущами. Свою допомогу запропонували працівники Білицької селищної ради, тому будемо залучати їх до акції.

Йосип Хома, керівник Кобеляцького підрозділу ДП «Кременчуцьке лісове госопдарство», повідомив, що протягом весняного періоду його колеги мають висадити сосну на площі 20 гектарів. Також 4 гектари землі відводиться під новорічні ялинки. Висадку дерев підприємство проводитиме власними силами.

На території, що обслуговує Новосанжарське лісове господарство, висаджуватимуть сосну, дуб, клен, липу та березу. За словами директора підприємства Василя Красюка, висадка дерев уже триває. Усього під час кампанії дерева висадять на площі 100 гектарів. До акції лісівники будуть залучати Новосанжарську адміністрацію і районну раду.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2020, 12:29 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації