Вхід | Реєстрація

Нові противники об’єднання в Кобеляцьку ОТГ

Нові противники об’єднання в Кобеляцьку ОТГ
Павло Гунжель: «Треба перекривати дорогу»

Білицькі депутати винесли на обговорення питання про доцільність об’єднання з райцентром.

Наприкінці січня стало відомо, що в Полтавській облдержадміністрації готується нова редакція перспективного плану, за яким формуватимуться громади. Виявилось, що в Кобеляцькому районі планується створення двох ОТГ — Кобеляцької і Озерянської. При цьому мають ліквідувати Бутенківську громаду, приєднавши її до міської. Жителі єдиної існуючої в районі ОТГ створили ініціативну групу, яка кілька разів намагалася зустрітися з головою ОДА. Зі слів бутенківців, приймали їх лише його заступники чи підлеглі. Нардеп Костянтин Касай теж розвів руками, заявивши, що кількарічний період, який відводився для об’єднання й укрупнення, вийшов. Тоді бутенківці спробували привернути увагу посадовців більш радикальними методами і перекрили автодорогу Дніпро — Решетилівка. Та акція не принесла результатів.

Минулого четверга новий перспективний план оприлюднили для широкого загалу. І в ньому справді вказані дві ОТГ, що з’являться на теренах Кобеляцького району.

Питання щодо готовності об’єднання біличан із Кобеляками на селищній сесії підняв депутат Бутенківської громади Павло Гунжель. Він запевнив, що коштів для розвитку Білицькій громаді, куди крім селища входитимуть Жуківська, Червоноквітівська і Чорбівська сільради, вистачить. Адже 8 мільйонів є в Біликів і ще 40 мільйонів надійде в якості субвенцій з держави.

Гунжель попередив депутатів, що вони мають діяти активно, адже в них залишився час до кінця тижня. Далі перспективний план передадуть на затвердження у Верховну Раду. Тому не варто відмовлятися від мирних акцій із перекриттям дороги, аби їх протест потрапив у новини.

Порадившись, депутати вирішили провести в Будинку культури загальні збори, щоб дізнатися думки жителів селища. Зібрання призначили на середу, 3 березня, о 14:00.

Селищний голова Юрій Латиш зателефонував нардепу Костянтину Касаю і повідомив, що з ним хочуть зустрітися виборці. Але той пояснив, що весь тиждень триватимуть сесії Верховної Ради. Тому краще проводити збори з наступного понеділка.

Усе ж біличани день і час зібрання не змінили. Латиш сказав, що спробує зв’язатися з головою ОДА Олегом Синєгубовим, аби той приїхав на збори, а також запросити довірених осіб Касая.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2020, 12:22 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації