Вхід | Реєстрація

«Свинячий» ажіотаж

Адміністратор сайту www.exo.in.ua повідомив про несподіваний ажіотаж навколо статті про те, як на вулиці Садовій, в Кобеляках, зарізали свиню і не прибрали після себе. Нібито нічого незвичайного і сенсаційного в цьому повідомленні немає, але його жваво обговорюють, діляться враженнями, дискутують між собою.
Думки відвідувачів сайту розділились. Одні вимагають ледве не крові того чоловіка, який різав свиню. Дивуються і обурюються тим, що редакція не назвала прізвища порушника благоустрою. Відповідаю — і не назвемо. «Гуманне» українське законодавство забороняє це робити. Мовляв, цим журналісти порушать права людини, провина якої недоведена. Свідчення сусідів, на жаль, ще не є доказом. А ніхто з представників контролюючих служб на місце події не виїжджав, протоколу не складав.
Інші учасники дискусії, навпаки, стали на захист різника. Вони вважають його трудівником, який чесно заробляє гроші. А інші йому просто заздрять. А працівникам редакції просто нічого робити, через що вони такі події на сторінках газети висвітлюють.
Як часто це буває, швидше за все, істина в цій ситуації знаходиться десь посередині. Ніхто на ставить під сумнів той факт, що чоловік чесно заробляє свої гроші, вирощуючи живність. Це добре. Але ж є і правила та закони, обов’язкові для виконання. Адже якщо закривати на подібні факти очі, то завтра забивати свиней і биків будуть під стінами міської ради. Не будемо говорити про Європу, візьмемо для порівняння сусідню Росію. Там в подібних випадках на місце події приходить міліціонер чи якийсь інженер по благоустрою. І складає протокол, а порушника потім штрафують. І не потрібні ні його підпис, ні фотозйомка, ні численні свідки. Є факт, є уповноважена державою людина, і вона приймає рішення. І там Закон або шанують, або бояться.
У нас же… У нас чоловік, який вивалив залізобетонні плити ледве не посеред Кобеляк, а потім прочитав у газеті, що міська влада їх конфіскує, дуже обурився. І прийшов зі своїм обуренням до міського голови. Повірте, і в Росії, і в Європі його б пустили на поріг мерського кабінету лише з квитанцією про сплату штрафу.
І останнє. Щодо того, що в «ЕХО» не знають, про що писати. Повірте, ми всією редакцією чекаємо-не дочекаємось тих світлих часів, коли найбільшою сенсацією на Кобеляччині буде забій худоби у забороненому для цього місці. А все інше буде «в шоколаді», позитивно і безпроблемно.
Але ж… Але і такі «свинські» історії, і продаж наркотиків, і повінь, і зруйновані дороги — це наше сьогодення. І якщо цього не помічати, про це не писати, то нічого не зміниться.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:52 | Кобеляки | Редакційна
1. влад / 10 березня 2010, 20:16
Ірино я вірю в порядності вашої родини і ображати не збирався,і не через мій "піар"в газеті а через ставлення вашого брата до мешканців нашого будинку вийшла в світ стаття.Можна було просто прибрати, а ні то тягнувби до себе у двір і різав,хай сусіди радіють гарному зимово-червоному снігові з такимиж калюжами.Нажаль нема можливості показати вам фото,де бродили гуляючи наші діти.Писав статтю не я власноручно і де що там дійсно не так,але правда одна,і вона гірка "нагадив",і хоч трава нерости.Все "вопрос исчерпан, тема закрыта"
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації