Вхід | Реєстрація

Кобелячани перестали платити за воду

На засіданні міськвиконкому, яке відбулося 25 лютого, було розглянуто більше 30 питань. Найбільше часу приділили проблемі забезпечення міста питною водою. Крім того, члени виконкому так і не надали дозволу на відкриття комп’ютерного клубу по вулиці Шевченка.
По «водному» питанню виступав директор ККП «Водоканал» Юрій Тагадюк. Юрій Іванович повідомив, що більше половини із 90‑кілометрової водомережі райцентру експлуатується понад 25 років. І потребує негайного капітального ремонту. На який, звичайно, немає коштів. Та, не дивлячись на критичну зношеність труб, якість кобеляцької води відповідає санітарним нормам.
Як досягнення, директор «Водоканалу» відзначив значне зменшення втрати води та кількості аварій у водомережі. Так, за 2009 рік втрати води становили 50 тисяч кубометрів або 12,8 % від загальної кількості. Для порівняння — у 2005 році втрати становили 44,1 %. Тобто, вони зменшились приблизно в 3,5 рази. На 30 % у порівнянні з 2006 роком зменшилась кількість аварій. Причиною цього, за словами Юрія Тагадюка, стали зміни в підході до ремонтів. У 2009 році їх не «латали», а, по можливості, міняли. Як міняли і запірну арматуру.
Найбільш негативними явищами у сьогоднішній роботі «Водоканалу» є невідповідність тарифу собівартості добутої води та різке погіршення платіжної дисципліни серед споживачів. Юрій Тагадюк повідомив, що за 2009 рік «Водоканал» отримав збитки у сумі майже 90 тисяч гривень. Це примусило в черговий раз повернутись до непопулярної теми підвищення ціни на воду. Документи щодо цього вже подані у Державну інспекцію по контролю за цінами. Яким буде майбутній новий тариф на водопостачання в Кобеляках Юрій Тагадюк на виконкомі не озвучив. Натомість він повідомив, що в лютому різко погіршилась ситуація із платежами за спожиту воду. Кобелячани чомусь перестали платити. В результаті, у «Водоканалу» виник борг перед «Полтаваобленерго». А відключать електрику — не буде й води.
Дискусію серед членів виконкому викликало, на перший погляд, рядове питання про надання дозволу на відкриття нового комп’ютерного клубу. Громадська організація «Сила громади» звернулась до влади міста з проханням не надавати дозволу на відкриття цього закладу. Аргументи — власник клубу відкрив його самовільно, без попередніх дозволів та узгоджень та повідомлення громадян про азартні ігри під виглядом надання Інтернет-послуг.
Після нетривалих дебатів члени виконкому вирішили не давати дозволу на відкриття клубу.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:54 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації