Вхід | Реєстрація

Домашній арешт та заборона покидати місце проживання

Домашній арешт та заборона покидати місце проживання

Такі запобіжні заходи обрали для учасників протестів, що відбувалися 20 лютого в Нових Санжарах.
Нагадаємо, що протягом двох тижнів у медичному центрі «Нові Санжари» на обсервації перебували 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з китайської провінції Хубей.

Напередодні їх приїзду, 19 лютого, у селищі почалися мирні акції проти поселення евакуйованих у санаторії, які переросли в перекриття дороги і сутички з поліцією. Учасники акції палили шини та кидали каміння в автобуси з евакуйованими.

Поліція встановлює організаторів та учасників заворушень, які постануть перед судом.

Перші запобіжні заходи були обрані ще 22 лютого. За інформацією телеканалу «Центральний», нині під домашнім арештом перебувають четверо жителів Нових Санжар. Це — Віталій Семирод, Микола Кудрін, Костянтин Бігдан (організація масових заворушень) та Володимир Сіренко (замах на вбивство працівника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

5 березня в Октябрському районному суді міста Полтава запобіжний захід обрали для жительок Руденківки Наталії Грубич і Ренати Роми. Їм повідомили про підозру в хуліганстві після того, як у соціальних мережах з’явилося відео, на якому жінки кидають каміння у автобуси, що везли евакуйованих з Китаю.

Суд зобов’язав жінок не виїжджати за межі Руденківки і за вимогою приходити до слідчого. Хуліганство карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Наступного дня запобіжний захід обрали Володимиру Марченку та Віктору Гуренку, яких підозрюють у блокуванні дороги 20 лютого.

Згідно прийнятого запобіжного заходу, Марченко має прибувати за викликом слідчого та не відлучатися за межі Стовбиної Долини без дозволу слідчого, прокурора або суду. Гуренку не дозволяється покидати Забрідки.

Обом підозрюваним інкримінують частину 1 статті 279 Кримінального кодексу України. Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2020, 11:25 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації