Вхід | Реєстрація

Нова українська школа: сучасні кабінети й 12-річна освіта

Нова українська школа: сучасні кабінети й 12-річна освіта

Минулий навчальний рік став визначальним для галузі освіти взагалі та початкової школи зокрема. Адже по всій країні учні, які вперше переступили шкільний поріг, почали здобувати знання за стандартом "Нова українська школи". Реформи, прийняті законодавцем, мають перебудувати шкільну освіту. Зміни торкнулися всіх сфер, починаючи з методики викладання і закінчуючи меблями, обладнанням і наочністю. Хоча дітлахам у першу чергу найбільше запам’яталися парти для НУШ, адже на відміну від багатьох поколінь школярів, їх навчальне місце розраховане лише на одного учня. Тепер не буде сусіда по парті, з яким можна теревенити всі уроки, грати в "Морський бій" чи просто вести переписку на аркуші паперу. Учні повністю віддаються навчанню.

Для того, щоб зацікавити дітей, учителі мають використовувати різну наочність, комп'ютерне й мультимедійне обладнання. Сама класна кімнати має бути розбита на своєрідні навчальні зони.

Крім меблів, змінився й термін навчання. Відтепер школярі вчитимуться не десять і навіть не одинадцять років, а цілих дванадцять. Розробники нової освітньої стратегії наголосили, що брали за основу досвід розвинутих європейських країн.

Отож, на які періоди будуть ділитися дванадцять навчальних років. Спершу учні проходитимуть два етапи початкової школи, причому перші два класи присвячуватимуться адаптації до навчання у формі гри, а от третій і четвертий будуть основними. Базова школа теж ділитиметься на адаптацію (5-6) і предметне навчання (7-9). Останні три роки присвячуватимуться профільному навчанню, де учень обере той напрямок, що йому найбільш до душі, і буде поглиблено вивчати конкретні дисципліни, що знадобляться у вузі для здобуття конкретної професії.

 

Оформленням кабінетів займеться «Фактор розвитку»

 Відповідно до концепції "Нова українська школа", держава виділила кошти на придбання навчальних кабінетів, дидактичних засобів навчання і так далі. Провести закупівлі мали відділи освіти. Освітяни, які знали адресу сайту "Фактор розвитку" https://factor-r.com.ua/oformlennya-klasiv-nush змогли замовити все необхідне устаткування, аби першачки, переступивши поріг школи, змогли отримували знання за програмою НУШ.

У інших освітян виникли проблеми із закупівлею меблів та матеріалів, аж доки вони не звернулися за порадою до колег.

Будемо сподіватися, що педагоги випустять покоління розумних і здібних дітей, які працюватимуть на благо себе та країни, а про оформлення навчальних кабінетів потурбується "Фактор розвитку".


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2020, 09:38 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації