Вхід | Реєстрація

Облрада обіцяє профінансувати всі проекти до червня

Облрада обіцяє профінансувати всі проекти до червня

Протягом трьох місяців переможці конкурсів отримають частину коштів для реалізації своїх ідей.
Днями Інвестиційний відділ Полтавської обласної ради оприлюднив строки фінансування проектів, що перемогли в 2019 році в трьох обласних конкурсах. Кожна ідея співфінансуватиметься з обласного і місцевих бюджетів, на території яких буде реалізовуватись.

Для кращих проектів розвитку територіальних громад Полтавської області кошти виділять у квітні. У цьому конкурсі перемогу від Кобеляцького району здобув спільний проект «Безпечний район». Його загальна вартість — 1 600 000 гривень. Половину суми на придбання сервера надасть область, майже половину на камери відеоспостереження профінансують 11 громад та 40 000 надійдуть від партнерів.

Також у Бутенках облаштують парк культури та відпочинку. Проект коштує майже 1 600 000 гривень, де область виділить 600 000, громада — 909 916, партнери — 80 000.

Малоперещепинська громада створить центр безпеки з розміщенням чергового патруля місцевої пожежної охорони, поліцейського офіцера та екстреної медичної допомоги. Роботи зі створення центру коштуватимуть 1 372 190 гривень, де обласні кошти — 598 374, місцеві — 701 816 та спонсорські — 72 000.

Переможці Бюджету участі отримають фінансування з області в травні. Загалом у Кобеляцькому районі буде реалізовано 6 проектів, у Новосанжарському — три.

За 201 913 гривень на території ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» встановлять автономну сонячну систему освітлення.

Сучасна система відеоспостереження за 106 000 з’явиться в Дашківці.

У Підгорі, по вулиці Колгоспній, за 200 000 збудують централізовану систему водопостачання.

Гаймарівка, що входить до складу Василівської сільради, освітлюватиметься ліхтарями із сонячними батареями (200 000).

У Комендантівці майже за 200 000 гривень створять зелені зони відпочинку (територія навколо бібліотечно-музейного центру, у центрі села та біля піраміди-усипальниці).

На Криничне чекає кілька подій. Тут створять комплекс дитячої та юнацької творчості «Криничанський диволенд» (200 000) і проведуть дитячий фестиваль «Криничанський дивограй».

На території Драбинівської громади реалізують три проекти. У Богданівці з’явиться майданчик із вуличними тренажерами «Здорова Україна» (200 000). Крута Балка стане безпечним і спортивним населеним пунктом. Тут за 200 000 облаштують вуличне відеоспостереження та ще за 200 000 встановлять спортивний майданчик для дітей.

У червні з обласного бюджету надійдуть кошти для проектів, що перемогли в Шкільному громадському бюджеті.

У Кобеляцькому ліцеї №1 за 85 000 гривень у фойє та коридорах створять лаундж-зони із м’якими меблями, а в міському ліцеї №2 майже за 100 000 облаштують творчі зони.

Для учнів Шенгурівської та Вільховатської шкіл придбають спортивні майданчики (вартість кожного проекту — по 100 000).

Василівська школа отримає комп’ютерний клас вартістю 100 000.

Проекти школярів з Новосанжарського району не набрали потрібної кількості голосів, аби отримати обласне співфінансування.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2020, 09:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації