Вхід | Реєстрація

Якби люди так боялись Бога

Якби люди так боялись Бога

На тему пандемії коронавірусної інфекції під назвою COVID-19 уже, напевне, написано, наговорено і знято мільйони статей, коментарів, відеороликів. Пишуть, знімають і коментують, здається, всі, хто може зв’язати до купи два слова. Це є однією із вад сучасного суспільства. Усі враз стали журналістами або, як це зараз дуже модно, відеоблогерами. Хоча, по великому рахунку, говорити зараз має зовсім невеличка група людей, які мають відповідну освіту і професійний досвід. Тобто, люди з дипломами вірусологів.

Автор добросовісно пошукав у бездонних нетрях Інтернету інформацію, яку надають саме такі люди. Із задоволенням би поспілкувався з ними особисто, але в нашій провінції таких фахівців просто немає.

Так от, інформація, котру озвучують фахівці, не дає жодних підстав для того, щоб панікувати. Одну з публікацій ми спеціально передруковуємо на шпальтах тижневика. А зараз давайте разом хоча б спробуємо подумати над тим, що відбувається в Україні і світі, в силу своїх скромних можливостей проаналізуємо це.

Що ми бачимо зараз? А бачимо ми масовий психоз та істерію, які ідеально вписуються в теорію змови. Більшість землян до нестями налякані, наддержавна організація, якою є ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), усім щось радить, і всі уряди, політики і населення намагаються ці рекомендації виконати. Усі бояться, панікують і шукають винних там, де їх немає. Мрія конспірологів збулася!
Але давайте відкинемо концепцію теорії змови і подивимося на цифірки і факти, трішки присмачивши їх авторськими сентенціями.

 

«МИВСЄУМРЬОМ»

Ця фраза стала ледве не девізом багатьох землян. Народ, відкрию вам страшну таємницю. Судячи з реакції на пандемію в багатьох земляків, вони цього не знали. Рано чи пізно ви помрете. Відкрию вам ще страшнішу таємницю — навіть я умру, і, можливо, навіть від коронавірусу. А от чи умремо ми всі під час пандемії COVID-19 — це питання ще те. Хоча для мене особисто відповідь зрозуміла. Ні, не «всєумрьом». Людство за часи свого існування переживало, і переживало успішно, набагато страшніші катаклізми — від епідемій дійсно смертельних хвороб до світових воєн. Нічого, вижило і далі більш-менш успішно існує.

 

«ТАКАЗАРАЗПАНДЕМІЯ»

Ну, пандемія, і що з того? Визначенням терміну пандемія багато цікавилося? Читаємо Вікіпедію.

Пандемія (від грец. «пан» — увесь + грец. «демос» — народ) — епідемія, що характеризується найбільшим поширенням інфекційного захворювання на території всієї країни та сусідніх держав, багатьох країн світу, на континентах. Характеризується відсутністю колективного імунітету в людства і, зазвичай, ефективних засобів профілактики (вакцина) та лікування. Серед інфекційних захворювань, які сягали масштабу пандемії: чума, холера, грип, коронавірусна хвороба 2019.

І там нижче, у табличці, є цифірки і факти про те, що з 1961 року у світі триває Сьома холерна пандемія, а з 1981‑го — пандемія ВІЛ. У результаті першої померли близько двох мільйонів людей, у результаті другої — 35 мільйонів.

А якщо взяти статистику по такій вірусній інфекції, як герпес, так там взагалі все печально. Цитатка з Інтернету:

«Згідно з опублікованими сьогодні в журналі PLOS ONE першими глобальними оцінками ВООЗ поширеності вірусу простого герпесу типу 1 (ВПГ-1), цим вірусом інфіковано понад 3,7 мільярда чоловік у віці до 50 років, або 67% населення. 28 жовтня 2015 року.»

Ну і? Рібят, ризикну припустити, що якщо в усіх померлих землян робити дослідження на наявність в їх організмі вірусу герпесу, то його знайдуть практично в кожного. Так вони від герпесу померли? А він же, падлюка, із організму не щезає ніколи і стовідсоткових препаратів від нього людство ще не винайшло! І люди з ослабленим імунітетом від нього помирають. А тепер цифірки співставте, скільки у світі інфікованих новим коронавірусом і простим герпесом. 3.700.000.000 проти 151587 (станом на 23 березня).

Коронавірусом перехворіє більшість людей і триватиме ця пандемія років два. Так кажуть вірусологи. Напевне, так і буде. Ну і що? Грипом людство хворіє протягом століть, кожного року. Ви багато людей знаєте, які б ніколи грипом не хворіли? Я — ні.

 

«АОНВІТАЛІЇ»

Рібят, я не знаю точно, що там відбулося в Італії. Впевнений, що і більшість самих італійців не знають. Але давайте подивимося статистику, все ті ж цифірки. Станом на 12 годину 23 березня, коли набирається ця стаття, у Італії за даними Європейського бюро ВООЗ заразилися 53 578 осіб, померли 4827. Простий підрахунок засвідчує, що відсоток померлих від інфікованих становить 9. Це, безумовно, багато. Але поряд розміщені дані по такій державі, як Німеччина. Там коронавірус теж бушує. 21 463 інфікованих і 67 померлих. Відсоток — 0,31. А, так то ж німці, у них все «огого»! Добре, дивимося далі країни, де не все «огого». Росія, Румунія, Словаччина, Білорусь — 0 померлих. Чехія — нуль із майже тисячі хворих. Молдова — один із майже сотні.

А ось тут не зайвим буде згадати про її величність статистику. Так, ми можемо допустити, що в багатьох країнах медики просто не констатують смерть саме від коронавірусу. Це цілком реально. Але не менш реально і те, що італійці всім своїм померлим констатують COVID-19. Навіть тим, хто пішов у небуття через банальну старість. Народ, люди помирають і від старості!

Так може оте все нібито жахіття, що відбувається в Італії, стало можливим через її величність статистику і безалаберність тамтешньої влади? Хоча, знову ж, а хто із вас знає статистику смертності в Італії за березень 2019 року? Чи 2018‑го? Я — не знайшов.

Заповнені морги. Звичайно ж вони будуть заповнені, якщо там карантин і похорони просто не відбуваються. Так це, знову ж, проблема, можливо, у безалаберності їхньої влади.

 

«УКРАЇНІБУДЕТРИНДЕЦЬ»

Чому ви так вирішили? Масок і антисептиків у нас не вистачає? Так їх по всьому світі через паніку розмели. Апаратів вентиляції легень? Ану назвіть країну, де апаратів хоча б один на сто чоловік. Це в Німеччині з її 83 мільйонами їх має бути 830 тисяч. Думаєте є? Я думаю, що немає.

Народ, давайте без національного мазохізму і причитань, що в нас все найгірше. От подумайте, що зараз, у цю хвилину, у нас в Україні такого триндицевого відбувається? Трупи на вулицях, заповнені реанімації, ви або ваші родичі помираєте без меддопомоги? Чомусь, мені здається, що немає такого. І не буде, якщо…

Якщо ви не почнете вестися на всю цю інформаційну кампанію, розраховану на те, щоб усіх нас посварити. От що зараз відбувається? Ви читаєте «пенсіонери-гади не сидять вдома», «заробітчани-гади не хочуть ізолюватися і розносять заразу». Треті гади нічого не роблять, четверті угробили медицину і так далі, і тому подібне. Усе, результат досягнутий, ви знаєте винного і вам легше. І маніпулювати вами легше. А на саму епідситуацію це абсолютно не впливає.

Ні, я не заперечую того, що частина пенсіонерів ведуть себе нерозумно, не заперечую, що частина тих, хто повернувся з-за кордону, ігнорують вимоги про самоізоляцію. Але ж не всі, народ, не всі! Більшість з них такі ж нормальні люди, які бояться смерті і хвороби. І ведуть вони себе адекватно.

А на закінчення — цитата з Інтернету: «Якби люди так боялись Бога, як коронавірусу, на Землі не було б воєн».

Так що обов’язково виконуйте умови карантину, мийте руки, робіть вологе прибирання в домі.

І останнє. Спеціально прошу верстальника виділити це жирним шрифтом.

Золоте правило, яке зберігає життя

Його вам підтвердить будь-який фаховий інфекціоніст. Ні в якому разі не йдіть в лікарню, відчувши легке нездужання. Там шансів заразитися — найбільше. Краще зателефонуйте лікарю. Будьте здорові!


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2020, 09:13 | Полтавщина | Редакційна
1. arturwanga / 27 березня 2020, 12:34
Згоден з автором що в більшості так і є.
2. Borch / 27 березня 2020, 13:12
Все четко!
Корона вирус не по ваши души пришел. Его цель ваши деньги, и свобода. Либеральная шваль решила ограничить и так ограниченных обобрать и так обобранных. Ну что же, сами виноваты, что уж тут поделаешь.
3. Ltava / 27 березня 2020, 13:47
Назва статті -"УСЕБУДЕХОРОШОНЕБЗДІТЬ"
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації