Вхід | Реєстрація

Шкури є, а браконьєрів немає

Шкури є, а браконьєрів немає

До редакції приїхав житель Козельщинського району. Він розповів, що місцеві браконьєри знахабніли і вбивають тварин десятками. А рештки просто викидають на звалища поряд із населеними пунктами.

Чоловік, який завітав у редакцію, назвався Миколою Пономаренком, жителем села Дзюбани. Він розповів, що є почесним членом Козельщинського мисливського товариства і йому не байдуже, що в районі нахабніють браконьєри. За словами Пономаренка, кілька місяців тому до нього звернувся знайомий мисливець і повідомив, що поряд із селом Василівка на території несанкціонованого сміттєзвалища лежать залишки косуль. Причому, не однієї тварини. Пономаренко поїхав на місце і зробив кілька фотографій.

Микола Пономаренко вважає, що браконьєри в Козельщинському районі зовсім знахабніли і вбивають диких тварин десятками. А частина провини в цьому лежить на керівникові госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства Андрієві Підлісному.

Пономаренко заявив:

— Підлісного в місцевій пресі вихваляють. Мовляв, годівниці вони ставлять, диким тваринам допомагають. Це — окозамилювання. По-перше, у цьому році нестачі природних кормів не було, а по-друге, краще б браконьєрами зайнялися.

Чоловік залишив попросив опублікувати його звернення до мисливців Козельщинського району з метою покласти край свавіллю.

Редакція звернулася за коментарем до керівника Козельщинського ГМРГ Андрія Підлісного. Як і можна було очікувати, той заперечив претензії, висунуті Пономаренком. Підлісний заявив, що очолюване ним господарство є одним із кращих в Україні. І висловив припущення, що Пономаренко міг сам підкинути на звалище останки косуль, щоб потім їх сфотографувати.

Андрій Павлович сказав:

— Я написав заяву до поліції про це. Вони вже і розслідування по моїй заяві провели. Зв’яжіться з поліцейськими — і вони все розкажуть, вам усе стане ясно. А Пономаренко просто намагається звести зі мною рахунки. Якась образа в нього є.

Розмова з представниками Козельщинського відділення поліції відбулася. Але особливої ясності в ситуацію із шкурами вбитих тварин, викинутих на звалищі, вона не внесла. Поліцейські повідомили, що в них є заяви і Пономаренка, і Підлісного, за ними проводять розслідування. На цей момент про порушення кримінальної справи не йдеться.

Поки що в цій ситуації однозначно зрозуміло одне — між Пономаренком і Підлісним дійсно є конфлікт. Хто в ньому правий, хто винний, зараз сказати неможливо. Поліцейські говорять, що теж знають про неприязні стосунки між цими людьми, але розбиратися в цьому не будуть. У принципі, воно й не потрібно. Аби лиш браконьєрів знайшли.

P.S. Доки матеріал готувався до друку, Андрій Підлісний надіслав копію офіційної відповіді з поліції. Згідно з нею, факт браконьєрства не встановлено.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2020, 09:12 | Козельщина | Кримінал
1. Aleksandr / 4 квітня 2020, 21:23
Странное дело выходит! О том что шкуры на свалке Пономаренку рассказал какой то его товарищ да еще несколько месяцев назад, но вот по странному стечению обстоятельств сам Пономаренко решил об этом рассказать только сейчас! Это вызывает по меньшей мере удивление и вопрос! А почему " почесний член Козельщинського мисливського товариства" как добропорядочный гражданин и охотник, СРАЗУ же после обнаружения шкур косуль не вызвал на место представителей полиции, экологии, обласного УТМР? Почему не начал бить во все колокола? Вот вопрос! Ведь в таких случаях положено проведение расследования и проверки! Кому как не ему" почесному члену Козельщинського мисливського товариства" известна процедура действий не только контролирующих органов но и каждого охотника при выявлении факта браконьерства или следов указывающих на браконьерство! Или дело не в расследовании!? А может пан Пономаренко вовсе и не о животных то безпокоиться! Да и были вообще эти шкуры? Подумайте друзья охотники!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації