Вхід | Реєстрація

Україна переходить на літній час

Україна переходить на літній час

Дізнайтеся, коли, якого числа та в який бік потрібно крутити стрілки годинника? Чи скасують перехід на літній час, який уже давно планували?

Переведення годинників в Україні на літній час знову відбудеться. Традиційно в останню неділю березня на українців чекає процедура переходу на літній час. У ніч з 28 на 29 березня о 3 годині відбудеться перехід на літній час. Для цього необхідно перевести стрілки годинника на 1 годину вперед.

Робити це зовсім необов’язково вночі. Головне — не забути із самого ранку в неділю перевести стрілки годинника. Інакше ви можете потрапити в комічну чи навіть неприємну ситуацію через різницю в часі.

 

Для чого переводять годинники на літній час

Традиція переведення годинників уже понад століття хвилює різні країни, у тому числі й Україну. Спочатку головною метою переведення годинників на літній час вважалася економія енергетичних і паливних запасів країни за рахунок більш раціонального використання денного світла для праці та дозвілля. У багатьох країнах літній час так і називається — «daylight saving time» (DST) — тобто час, що зберігає денне світло.

В Україні переведення годинників здійснюють згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

На сьогоднішній день існує багато суперечок про доцільність зміни часу і його негативний вплив на здоров’я людей. Адже коли переводять годинники, людині необхідний певний період для адаптації і перебудови організму на новий ритм життя. Таким чином, переведення годинників на літній час часто провокує перебої в режимі сну, збільшення втоми, зниження захисної реакції організму, прояв стресів. До того ж, цей день припадає саме на період карантину, Великого посту і сезон авітамінозу, коли організм ослаблений після зимового сезону.

 

Як легше пережити зміни в часі

Щоб під час переведення годинників на літній час було легше адаптуватися до нового режиму, можна виконувати нескладні правила. Слід повноцінно відпочивати, правильно харчуватися і менше піддаватися стресам. А за кілька днів до 29 березня постаратися раніше лягати спати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2020, 19:13 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації