Вхід | Реєстрація

Гімназисти досліджують війну і воєнне лихоліття

Гімназисти досліджують війну і воєнне лихоліття.
З 1 квітня 2009 року учні та вчителі Лохвицької гімназії № 1 включилися в проведення Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції для школярів та студентської молоді «Шляхами подвигу і слави», присвяченої 65-річчю визволення України від нацистських загарбників та 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Центр національно-культурного відродження Учнівської парламентсько-президентської республіки дав відповідне завдання Раді Музею історії школи, як координаційному центру туристсько-краєзнавчої роботи гімназії, організувати пошукову роботу в рамках Акції. Пошукова група Музею історії школи “Пам’ять нації”, до якої входять члени Ради музею, визначила мету пошукової роботи та її основні напрями.
У вересні в гімназії проведено тиждень, присвячений визволенню Лохвиччини від німецько-фашистських загарбників, тиждень партизанської слави. Традиційно в ці дні лекторська група Ради Музею історії школи «Пам'ять нації» виступала з тематичними інформаціями про визволення рідного краю, підпільний та партизанський рух Лохвиччини, визволення України від нацистських загарбників. Членами лекторської групи «Пам'ять нації» є учні 11-А та 11-Б класів, яких організовують однокласниці Бойко Юлія та Герасимук Тетяна. У шкільному музеї членами Ради Музею проведені екскурсії з історії школи та її випускників в період Великої Вітчизняної війни.
Багаті фактичним матеріалом з історії війни пошукові роботи класів гімназії: учнів 9-Г класу (пошукова група «Орлятко») під керівництвом вчителя-ентузіаста пошукової роботи Корчак Т.В. про випускника школи поета-воїна Давида Каневського, учнів 9-А класу (пошукова група «Зорецвіт»), під керівництвом класного керівника Коломієць Л.П., про Героя Радянського Союзу, випускника школи І.Г. Романенка Учні 11-х класів проводять пошук за темою «Історія Великої Вітчизняної війни в історії моєї сім’ї».
27 січня 2010 року в гімназії розпочалася Декада вшанування пам’яті жертв Голокосту, завершальним акордом якої став урок Пам’яті жертв Голокосту, проведений у формі історико-літературного журналу-презентації «Пам`ять про Голокост: спадщина тих, хто залишився в живих». У вітальні Лохвицької гімназії зібралися учні старших класів та вчителі.
Презентацію підготувала Рада Музею історії школи та члени лекторської групи «Пам'ять нації», учні 11-А класу, під керівництвом завідуючої музеєм вчителя історії Журавель Т. М. за матеріалами пошукової роботи, що її веде музей впродовж двох років, «Трагедія Голокосту в Україні та у рідному краї». У минулому навчальному році ця робота здобула третє місце у Міжнародному конкурсі “Уроки Голокосту – уроки толерантності”.
Учні – учасники презентації: Бибик Вікторія, Кірічевська Анастасія, Кравченко Ольга, Милашенко Алла, Могілевська Наталія, Маляренко Каріна, Порада Богдан, Хвостик Любов, Яременко Арсен. Технічне оснащення заходу забезпечили учні Панченко Марина, Поліщук Антон, Рак Богдан, Харченко Анастасія, Яременко Артем під керівництвом вчителя інформатики А.В. Боярського.
За матеріалами лекторської групи “Пам’ять нації” (кер. Т. М. Журавель)
На фото: Під час проведення історико-літературного журналу-презентації «Пам`ять про Голокост: спадщина тих, хто залишився в живих»

Автор: За матеріалами лекторської групи “Пам’ять нації”, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 16:08 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації