Вхід | Реєстрація

Володимир Казирод: ЦРЛ – це медичний, але не соціальний заклад

Володимир Казирод: ЦРЛ – це медичний, але не соціальний заклад

Днями, точніше 25 березня на території Кобеляцької ЦРЛ стався скандальний епізод. Першим про нього редакцію повідомив Павло Гунжель, який був безпосереднім учасником подій. Він розповів:

– У приймальне віділення «швидкої допомоги» привезла побитого чоловіка. Він є жителем марківської сільради. Медики відмовилися госпіталізувати хворого. Я викликав поліцію. Чоловіка зрештою госпіталізували. Але на ранок він зник. Куди - ніхто не знає. Вважаю, що такі дії можна трактувати, як ненадання допомоги або й взагалі, як замах на вбивство.

Свою версію того, що сталося 25 березня виклав редакції і головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод. Він розказав:

– Так, чоловіка привозили. Так, скандал був. Скандал заради скандалу. У нас є чітка інструкція, є наказ МОЗу № 663. Медики діють у відповідності до нормативних документів. Той чоловік госпіталізації не потребував. Якщо він соціально незахищений, якщо він потребує соціального супроводу то для цього є сільська рада, є інші державні установи. Але - не лікарня. Особливо в нинішній час.

Окрім коментаря щодо події Володимир Казирод розповів, що зараз на стаціонарному лікування перебувають 89 пацієнтів. Діагнози - від пневмонії до гострого коронарного синдрому. За словами головного лікаря ситуація із забезпеченням медиків засобами захисту та медикаментами покращується, хоча й залишається далекою від того, що їм хотілося б.

Казирод говорить:

– Зараз дуже багато людей увімкнулися в ситуацію. До нас щодня телефонують депутати різних рівнів,підприємці і фермери. «Кернел» придбав спеціальний монітор для відділення інтенсивної терапії.  Знаю, що депутат облради Геннадій Коваленко вже готовий перерахувати 320 тисяч гривень для придбання апарату штучної вентиляції легень. Увімкнулися й інші земляки. «Добробут» готовий придбати такий же апарат за будь-які кошти. Але проблема в іншому. У всьому світі виник гострий дефіцит такого обладнання. Думаю буде краще, якщо депутати-обласники скооперуються і куплять повністю оснащений апарат ШВЛ. Він коштує мільйон. Але чекати на нього доведеться не менше місяця.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2020, 17:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Fed654Frumos / 27 березня 2020, 17:56
Чому б не взяти у Казирода більш розлоге інтерв’ю про підготовку лікарні до епідемії.Наприклад,якщо лікування буде платним,то що буде з хворими,які не зможуть заплатити,а таких,я думаю буде більшість.Їх не прийматимуть і вони й найдалі будуть заражати інших,чи як?Питань купа...
2. Fuks / 27 березня 2020, 18:16
Довбані,будуйте стадіон у Бутенках за 14 міліонів і буде вам щастя,хто виживе біцепси накачає...
3. orakul / 27 березня 2020, 18:32
1.Fed654Frumos
«Чому б не взяти у Казирода більш розлоге інтерв’ю про підготовку лікарні до епідемії.Наприклад,якщо лікування буде платним,то що буде з хворими,які не зможуть заплатити,»

Не, ну ви таки чудний. Що буде? Буде те, що в писанні написано «А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души». (Второзаконие 20:16) Чи то може комусь було нех делать і писать оте просто так від імені самого тіпа Бога? Усі оті міністри, міністерки, не говорячи вже про казиродів, поставлені для реалізції отого писання.
4. Ltava / 27 березня 2020, 18:41
1.Fed654Frumos
«то що буде з хворими,які не зможуть заплатити,а таких,я думаю буде більшість.»


Буде те що із Марківки - додому у сільраду (((
5. Lion2020 / 28 березня 2020, 08:24
Як же таки-все оголилося!!!?
6. Ltava / 28 березня 2020, 09:18
5.Lion2020
«Як же таки-все оголилося!!!?»


А більшість за це проголосувало на місцевих, президенських та парламенських виборах - ласкаво просимо у реальність яку створили ((((
7. Lion2020 / 28 березня 2020, 10:49
Кожного разу за щось голосуємо з надією, а результат...!!!
8. Borch / 28 березня 2020, 13:42
6.Ltava
«А більшість за це проголосувало на місцевих, президенських та парламенських виборах - ласкаво просимо у реальність яку створили ((((
»

Все це було і до виборів. Ви мабуть з тих людей, в яких в усьому винувата влада. Дух совкового альтруїзму пройшов, а бажання халяви проходить повільніше. Бува люди так вірять в халяву що їм приходить кирдик. Яке блаженство, кирдик з вірою в халяву в очах...
9. Filon / 28 березня 2020, 14:56
5.Lion2020
«Як же таки-все оголилося!!!?»

Отут хочеться у модному стилі запитати. Стісняюсь спросіть, а шо там у кого оголилося?
10. Fuks / 28 березня 2020, 15:58
Ну так а як? Зрозуміло що в усьому винувата влада.Влада приймає закони,влада їх виконує...і т.д..А ще,якщо чесно жить і працювать ви виживете чи в бізнесі чи в реальному житті?
11. Ltava / 28 березня 2020, 17:18
8.Borch
«Ви мабуть з тих людей, в яких в усьому винувата влада. »


Точніше винуваті люди які обирають владу ! У чому помилка ?
12. Lion2020 / 28 березня 2020, 19:10
"Отут хочеться у модному стилі запитати. Стісняюсь спросіть, а шо там у кого оголилося?"

Оголилося все: брехня, лецимірство, дурість, некомпетентність....
13. Ltava / 29 березня 2020, 08:35
12.Lion2020
«Оголилося все: брехня, лецимірство, дурість, некомпетентність....»


Ви раніше не помічали ?
14. orakul / 29 березня 2020, 09:06
11.Ltava
«Точніше винуваті люди які обирають владу ! У чому помилка ? »

Правильно. Давай здачі. А то бач як усі нападають на тебе коли правду пишеш. Ти вже логіку проштудирував на всі пять. Пришелпки у всьому й винні. Хоча прийнято казати що влада. Але влада ж не з неба впала. Ну це як кажуть "неча на зеркало кивать....".
15. orakul / 29 березня 2020, 09:16
13.Ltava
«
Ви раніше не помічали ? »

Та воно ще й зараз не всі помічают. Хоча... оте, що оголилося, було видно давним давно. Воно ще за радянських часів у багатьох прямо на лобі було. Хай від цих слів Селена і петлюріві отримають трішки позитиву. Ну тіпа і в совку було погано. Для свідомих це як неземна насолода. Але.. якщо за радянських часів не так просто було знайти достойних, то де їх взяти зараз? Зараз вони вимерли як мамонти. А якщо хто ще десь і живе, то він загнаний у пещеру так званої свободи слова, і банального виживання, аби хоч не вмерти з голоду, який усім уготований.
16. Ltava / 29 березня 2020, 12:00
15.orakul
« Але.. якщо за радянських часів не так просто було знайти достойних, то де їх взяти зараз? Зараз вони вимерли як мамонти. »


Не вимерли)) Як за ті часи так і зараз не лізуть в очі а просто роблять свою роботу)) Я таких знаю !!
17. orakul / 29 березня 2020, 14:29
16.Ltava
«Не вимерли)) Як за ті часи так і зараз не лізуть в очі а просто роблять свою роботу)) Я таких знаю !! »

Я ж категорично не стверджував що всі вимерли. Виходить, що ще не всі вмерли. Ну то й добре. Я ж далі писав ". А якщо хто ще десь і живе, то він загнаний у пещеру так званої свободи слова.." І ти це підтверджуєш, що вони тупо працюють і мовчать. Тут халепа з цим вірусом цікава вималбовється. Ось послухай. Посилання на www.youtube.com
18. Ltava / 29 березня 2020, 15:19
Слухаю але ((( Якщо вона знає на який бік потрібно класти людину коли ставлять клізьму і чому тоді я повірю її роздумам про епідемії(( а так (((
19. orakul / 29 березня 2020, 16:08
18.Ltava
« Якщо вона знає на який бік потрібно класти людину коли ставлять клізьму і чому тоді я повірю її роздумам про епідемії(»

Ти впять дуркувати починаєш? До чого тут клізма? Ти слухай її як фахового юриста. Вона юрист а не лікар, от і слухай те, що вона каже про юридичн сторону проблеми. А із клізмами дохтура розберуться, хоч вони зараз не шибко від неї грамотніші. Суть її розповіді в тім, що треба було вводити НС згідно закону України про надзвичайний стан. А надзвичайна ситуація, це така муйня, яка не дає права робити те, що вони зараз роблять. тому Мантянша в іншому відео й розповідає про те що мінти складають протоколи, а суди їх завертають, тому що мінтовські протколи суперечать закону. Посилання на www.unian.ua
20. orakul / 29 березня 2020, 16:09
18.Ltava
«Слухаю але »

Ось тобі друге відео про протоколи, суди і ментів Посилання на www.youtube.com
21. Lion2020 / 29 березня 2020, 18:46
"Ви раніше не помічали ?"

Ну як же, але такої наги...!!!
22. Ltava / 29 березня 2020, 19:17
21.Lion2020
«Ну як же, але такої наги...!!!»


Не переймайтеся, пройде час і всі виявляться праві заднім розумом хто б сьогодні що не говорив((( оглянутися на Санжари - ніхто ж не вибачається (((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації