Вхід | Реєстрація

На Полтавщині почалася операція «Нерест»

На Полтавщині почалася операція «Нерест»

Управління державного агентства рибного господарства в Полтавській області нагадує, що протягом весни в усіх водоймах триває нерест риби. Це період, коли риба виходить із глибокої води на мілководдя та відкладає ікру. Дуже важливо допомогти природному процесу відтворення потомства та не виловлювати рибу під час нересту.

З метою охорони водних живих ресурсів на території Полтавської області встановлено весняно-літню заборону на промислове та любительське рибальство та пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів та суден, що здійснюють охорону водних біоресурсів, — наголошують в Управлінні ДАРГ. — Забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт.

Строки заборони триватимуть:

  • Кременчуцьке водосховище в межах адміністративної території Полтавської області — з 25 березня по 9 червня (включно);
  • у всіх інших рибогосподарських водних об’єктах — з 1 квітня до 20 травня (включно), у придаткових системах річок — з 1 квітня по 30 червня.

Також забороняється будь-який лов раків у період виношування ікри та першої линьки — з 1 квітня по 30 червня.

Під час нересту для рибалок-любителів визначені місця та ділянки, де любительський лов дозволений за умови, що ловити можна тільки з берега однією вудкою з одним гачком, та одним спінінгом з блешнею, за винятком місць нерестовищ. Добова норма вилову риби на одного рибалку — не більше 3 кілограмів.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 34 до 680 гривень. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до статті 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 гривень або обмеженням волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
Ознайомитися із забороненими ділянками вилову водних біоресурсів у Полтавській області можна за допомогою спеціальної онлайн-карти. Посилання на ресурс: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1-EAVqQAAuLfjzwP0U12UPf-ZzTA&ll=49.17819476687532%2C33.63327349300687&z=9.

Згідно з онлайн-картою, любительський вилов заборонений

  • гирло річки Ворскла (лівий берег) — від рибгоспу «Ворсклянське» до мосту біля села Лучки (1700 га);
  • Ворсклянська заплава — плавні від села Вільховатка до турбази «Жемчужина» (село Радянське) вглиб водоймища до форватера, включаючи острови Вишняки, Орлянський (6000 га);
  • у малих річках нерестовищами є всі в межень заплавні водойми річок Псел, Ворскла в межах Полтавської області, річки Сула на підконтрольній території Полтавського рибоохоронного патруля — (31,16 тисячі га).

Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2020, 12:00 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації