Вхід | Реєстрація

Поет-рекордсмен випустив свою першу збірку

У видавництві „Полтавський літератор” вийшла перша збірка поезій Валерія Корольова, яку він назвав „Люблю...Пою...Летаю...и Живу...” Задумувалася вона як мистецький пам’ятник батькам – Анастасії та Івану Корольовим із вдячності за подароване життя і виховання. У збірці Валерій „виливає і перемиває” свої думи, свої почуття, свої уподобання, власну філософію життя.
Його вірші хвилюють людей різного віку, які розуміються на поезії. Композиторів надихають на створення пісень. Та й сам автор не позбавлений таланту композитора: писав музику до своїх віршів, виконував пісні для друзів, знайомих, колег.
Доля задуманої книжки, як і доля автора, виявилась не простою. На шляху до втілення задуму став брак коштів. Друзі його матері шукали спонсорів. Не раз зверталися до керівництва ОВО «Фармація», «Полтавафарм», у системі яких вона пропрацювала 50 років, до обласної галузевої профспілки. А вони не поспішали з допомогою.
Великої поваги і вдячності заслуговує заступник голови правління Полтавської громадської організації «Асоціація працівників фармацевтичної галузі» Юрій Ульшин. Варто було звернутися до нього з листом від Громадської колегії міськради, як кошти надійшли на рахунок видавництва.
Та час був згаяний. Не дочекався виходу книги і 10 вересня 2009 року пішов за вічну межу. Книга стала пам'ятником і йому. Так розпорядилось життя.
Сам Валерій Корольов народився в 1939 році в селищі Верхів'я Орловської області. З 1944 року проживав у Полтаві. Навчався у Полтавському інженерно-будівельному інституті, але так і не отримавши диплом інженера пішов працювати слюсарем. Він також є почесним донором СРСР, бо 33 рази здавав безкоштовно кров. Має двох дочок і двох онуків. Все свідоме життя писав вірші і музику до них.
Друкувався рідко - через скромність. Книга «Люблю... Пою... Летаю... и Живу...» складається із 4 розділів: «Журавли моей родины», «На крыльях любви», «На морской волне», «Разное и дорогое». На сторінках книжки опубліковано 328 віршів. Це своєрідний рекорд серед поетів Полтавщини.
Ось один із них:

«8 марта женщинам»
Пусть радость приносят в судьбу годы Ваши,
Пусть Вас не коснуться ни беды, ни зимы,
Пусть дом Ваш всегда будет полною чашей,
А Вы и здоровы, и неотразимы.
Надеюсь, не в страшном грехе я покаюсь -
Люблю Вас всю жизнь, и всю жизнь преклоняюсь.
Пока я дышу, поклоняться вам буду,
Ведь Вы и Весна, и Надежда, и Чудо.
Обходит пусть Вас стороною ненастье,
Добра Вам, Любви и огромного Счастья.
Лідія Черпакова


Автор: www.poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 16:12 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації