Вхід | Реєстрація

У Кобеляках поліцейські не дозволяють продавати саджанці дерев

У Кобеляках поліцейські не дозволяють продавати саджанці дерев

Вранці, 28 березня на площі Перемоги, на якій у Кобеляках зазвичай вирує торгівля, виникла конфліктна ситуація між поліцейськими та людьми, які продають насіння овочевих культур та саджанці фруктових дерев.

Працівники Кобеляцького райвідділу поліції прибули на ринок, точніше на площу Перемоги і зажадали від людей, які продавали саджанці і розсаду, припинити торгівлю. Продавці обурилися подібною вимогою. Вони апелювали до поліцейських тим, що Кабінет Міністрів своєю Постановою № 239 фактично дозволив торгівлю названими товарами. Поліцейські у свою чергу посилалися на рішення виконавчого комітету Кобеляцької міськради.

Один із продавців резюмував:

– Кабмін дозволяє, міськрада забороняє. Далеко ми так зайдемо. Виходить, що в Україні кожне село може свої закони писати. Знову ж, через кілька днів у людей поспіє розсада ранньої капусти, помідорів. Куди її подіти, як продати?

Поліцейські наполягали на тому, щоб продавці згорнули торгівлю. В якості альтернативи вони пропонували торгівлю через спеціалізовані магазини.

Аргументи підприємців:

– А, де в Кобеляках такі магазини? Хто там поміститься? І що це взагалі за маразм, коли людей заганяють у закриті приміщення в яких, якраз і поширюється вірус, і виганяють із відкритого повітря, де його практично немає? Ми ж і маски одягли, і рукавиці, і засоби дезінфекції у нас є.

Юрій Сулаєв, речник Нацполіції у Полтавській області коментуючи подію заявив, що поліцейські діють на законних підставах. І підкреслив, що саджанці і насіння можна продавати виключно у магазинах.

Продавці вирішили не сперечатися із поліцейськими і виконати їх вимоги. Торгівля була припинена.

Редакція «ЕХО» у свою чергу почала збирати інформацію щодо законності дій поліцейських і рішень органів місцевого самоврядування щодо заборони діяльності ринків. Зважаючи на вихідні дні і через це неможливість отримати коментар від посадових осіб, більш розлогу статтю на дану тему, ми надрукуємо дещо пізніше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2020, 13:23 | Кобеляки | Суспільство


1. arturwanga / 28 березня 2020, 16:00
Поліцейскі діють незаконно,в ст 44 3 немає прямоі заборони продавати будь, що, просто в нас в Кобеляках ніякоі поліціі насправді немає Перші суди поліція вже програла Відповідно Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
2. Ltava / 28 березня 2020, 17:23
Кожен на біді заробляє як може (((( Влади не має а населення не здатне згуртуватися в громаду і відстоює кожен свій кусочок інтересів - фермер земельку . продавець площу . водій дорогу (((
3. orakul / 29 березня 2020, 09:28
1.arturwanga
«Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
»

Та звідки у нас той правовий порядок взявся. Залишки правового порядку були знищені на майдані. Усьо. Тепер треба сидіти і ждати, коли вже слова Гімну збудуться. Для реалізації знищення країни Зельца і поставили. Може він про це й не знав, може він і непоганий пацан, та тільки так йому режисери роль відвели. Ось в понеділок зібралися таки голосувати закон про землю. Проголосують і алєс. Далі - дєло техніки. І тоді треба буде запитати усіх свідомих хероїв, навіщо і за що вони у своїх співвітчизників стріляли? Бо оті приведені вами слова - "ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством" - всіх стосуються. АТО і мобілізації на неї ніяким законодавством не предбачені. Та тільки про це не прийнято говорити. Ну хай пересічні пишелепки цього не розміють, але у нас же є тіпа юристи з дипломами.
4. orakul / 29 березня 2020, 15:14
1.arturwanga
«Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. »

Ага, таки повинні. А що насправді маємо? Ось фаховий юрист каже що весь це спектакль із карантином, чи як там ще його назвати, абсолютно незаконний. І менти діют незаконно. Підтвердженя цьому - рішення судів на користь пересічних, про які вона говорить. І як завжди мене дивує не сам хвакт беззаконня, а відсутність буть якої реакції хоча б тут в коментах з боку так званих юристів. Ну чому оце я, не будучи юристом, повинен сам розбиратися в брехні і беспределу влади? Чому цього не роблять юристи? Я вже зрозумів, чому влада не пішла законним шляхом і не ввела правового режиму надзвиайного стану. Тут все просто. Нова команда хоч і тіпа проти Петі, але це не так, вона боїться його підставити. Введення правового режиму надзвичайного стану породило б купу логічних запитань. Зокрема, чому це при нападу міфічного мікроскопічного вірусу, відразу ввели надзвичайний стан, а при міфічному нападу реально великої Росії такого стану ніхто не вводив? А логічно ж так запитати? Правда, перед виборами Петя тичасово ввів НС у ряді областей говорячи, що він не допустить аби російсткий чобіт ступав по українській землі, яку зібралися продати. З його слів логічно витікає, що ніякого російського чобота на Донбасі на той час не було. І це при тому, що НС повинно було ввести для боротьби з сєпарами, а для боротьбі з Путіним терба було вводити воєнний стан. А ні того ні іншого не ввели. Во блін заплуталися ребьята. Чи я щось не те кажу? Посилання на www.youtube.com
5. alist / 30 березня 2020, 18:20
Все правильно, супер, але.... я так розуміє в Україні розпорядились закрити базарі і магазини (крім деяких). І от питання - стояти на площі, це базар чи магазин? Я так розумію, що за логікою торгашів стояння з товаром на площі - це магазин. Дивно.

Змінено 30.03.2020, 18:21
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації