Вхід | Реєстрація

Інфекційні хвороби по Кременчуку поширюватимуть комісійно

За два тижні спеціальна комісія міськвиконкому дозволить КП «Кременчукводоканал» відключати від каналізації боржників. У комунального підприємства не буде іншого виходу, ніж знову створювати у місті джерела виникнення тифу, чуми, вірусного гепатиту та холери.
Водоканал шукає вихід. Страждатиме все місто
Як примусити боржників КП «Міськводоканал» сплатити заборгованість за воду та водовідведення і не створити при цьому загрози поширення епідемії таких важких хвороб як тиф і чума? Можливо, до цієї справи варто залучити правоохоронців? Вони будуть стежити, як саме і куди відключені від каналізації боржники ходять справляти свої фізичні потреби, аби не з'являлися потенційні джерела інфекційних хвороб?
На такі питання намагалися відповісти учасники надзвичайної протиепідемічної комісії, яких на прохання керівників комунального підприємства «Кременчукводоканал» запросили на засідання. Проблема у тому, що підприємство не може більше впливати на боржників своїм традиційним методом - відключеннями через постанову міськСЕС, яка забороняє застосування «Спрута», прийняту місяць тому.
За словами керівника підприємства Валерія Медведовського, через постанову санітарних медиків люди почали гірше розраховуватися за послуги: «Раніше платили вчасно 95% кременчужан. Сьогодні - лише 91%».
Звідки з'явилися такі цифри, якщо постанова про заборону «Спрута» побачила світ лише три тижні тому, керівник комунального підприємства не пояснював.
Сьогодні ж існуючі методи боротьби з боржниками, як-то підготовка позовів та звернення до суду, «Кременчукводоканал» не влаштовують. Адже, суди приймають рішення, але їх виконавча служба не в виконує. Внаслідок цього борги складають нині понад 10 мільйонів гривень, а повернути їх можливо, на думку директора комунального підприємства, лише з допомогою «Спрута».
Без комунальних зручностей боржники починають думати, як виправити ситуацію, та укладають угоди про повернення заборгованої платні. Проект рішення протиепідемічної комісії якраз і передбачає повернення «Спрута».
Одночасно чиновники пропонують створити спеціальну комісію, яка визначатиме й долю комунальних зручностей у квартирі кожного боржника. Нині у 248 абонентів КП «Кременчукводоканал» відключена каналізація. Всього таких родин - 935. Серед них - інваліди, які отримують мізерну пенсію. Обіцяють, що з такою категорією кременчужан боротися не будуть.

Решта постраждалих від «Спрута» громадян, як і раніше, виносять відра з помиями у підвали, на вулиці та під'їзди багатоповерхівок. «Людям не дають задарма хліб у магазині, то чому ми повинні надавати послуги безкоштовно?» - запитує керівник КП «Кременчукводолканал».
Суперечка на засіданні комісії розгорілося не на жарт. В. о головного санітарного лікаря міста Віктор Самойленко зазначив, що санстанція, загалом, не проти боротьби з боржниками. Але в такому випадку управляючі компанії мають ставити поруч з будинками біотуалети...
Ще на засіданні лунали претензії з приводу того, що не зовсім зрозуміло, скільки ж потрібно заборгувати водопостачальникам, аби ті відключили квартиру від каналізації. До того ж навесні можуть виникнути серйозні ризики для населення.
Поки «Кременчукводоканал» воюватиме за свої гроші, всі мешканці міста через війну з боржниками можуть отримати серйозні проблеми і хвороби. Яким має бути рішення? Його оприлюднив заступник міського голови Олександр Биков. Отже, для того, щоб КП «Кременчукводоканал» узялося воювати з боржником, той повинен не менше одного року зовсім не сплачувати за послуги. Сума заборгованості не може бути меншою 500 гривень. Однак саме рішення передбачає, що постанова СЕС про заборону «Спрута» має бути призупинена. Це знову викликає дебати.
Немає гарантій, що КП «Кременчукводоканал» буквально наступного дня знову не почне застосувати свій винахід. Втім, цього не буде, бо скасувати Постанову міськСЕС міська надзвичайна протиепідемічна комісія не може, а в. о. головного санітарного лікаря Кременчука її не відміняє.
Тож головне, на чому наполягає керівництво КП «Кременчукводоканал», поки що у життя не втілять. За два тижні до цієї теми повернуться.
Та відключення боржників все-таки проводитимуть, але під пильним наглядом комісії та міліцейського патруля, який дивитиметься, куди саме боржник виноситиме з квартири фекальні стоки.
Чи гарантує така пропозиція дотримання санітарних норм і правил - на спеціальній комісії, головне завдання якої боротися з можливими епідеміями, - не прогнозували.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 16:14 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації