Вхід | Реєстрація

Кобеляцька лікарня прийматиме інфікованих коронавірусом

Кобеляцька лікарня прийматиме інфікованих коронавірусом

Медичний заклад потрапив до списку лікарень першої хвилі, куди госпіталізуватимуть хворих на COVID­19.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, в Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID­19. Це — лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності. Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна на новому дешборді НСЗУ за адресою https://nszu.gov.ua/e­data/dashboard/likarni­covid.

Згідно зі списком, до лікарень першої хвилі увійшли 12 медзакладів з Полтавської області. Серед них і комунальне неприбуткове підприємство «Кобеляцька центральна районна лікарня». 

У МОЗ зазначили, що відповідні заклади охорони здоров’я відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані НСЗУ спільно з Мінохорони здоров’я. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID­19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

Пацієнти, які відчувають симптоми COVID­19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID­19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів — температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання — дзвонити на «103».

Відповідно до даних, які отримала Нацслужба здоров’я, усі ці лікарні мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус. У 240 закладах передбачено 4,1 тисячі місць для ізоляції хворих, 67 тисяч ліжок­місць, понад 1800 апаратів штучної вентиляції легень та 5855 лікарів­інфекціоністів, анестезіологів, терапевтів та педіатрів.

Актуальну інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності НСЗУ наносить на інтерактивну мапу. Так, за даними Служби, Полтавщина сьогодні має 113 місць для ізоляції хворих, 2663 ліжко­місця, 470 з яких — інфекційних та 76 — у відділення інтенсивної терапії, 107 апаратів ШВЛ, 63 анестезіологи та 154 лікарі (інфекціоністи, терапевти, педіатри).

Перелік лікарень Полтавської області

1

КНП «Гадяцька центральна районна лікарня»

2

КНП Карлівська ЦРЛ імені Радевича

3

КНП «Кобеляцька центральна районна лікарня»

4

КНП «Лохвицька районна лікарня»

5

КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування»

6

КНП «Миргородська центральна районна лікарня»

7

КНП «Решетилівська центральна районна лікарня»

8

КНП «Лікарня інтенсивного лікування I рівня

міста Горішні Плавні»

9

КП «1­а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради»

10

КП «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня»

11

КНП «Кременчуцька міська дитяча лікарня»

12

КНП «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька»

 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 квітня 2020, 10:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації