Вхід | Реєстрація

80 осіб на самоізоляції

80 осіб на самоізоляції

Кобеляцький міжрайонний центр лабораторних досліджень регулярно повідомляє редакцію, а з цим і громадськість, про загальну епідеміологічну ситуацію. Станом на закінчення березня вона залишається нормальною. Спалаху інфекційних хвороб медики поки що не фіксують. Нижче друкуємо офіційне повідомлення із орфографічними правками редакції.

Кобеляцький міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень Державної установи  «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує про стан захворюваності на грип та ГРВІ за 13-й тиждень спостережень у 2020 році.

На  13-му тижні 2020 року в Кобеляцькому районі спостерігається зниження захворюваності на ГРВІ. Всього за тиждень захворіло 127 осіб, у тому числі дітей віком до 17 років – 56, з них школярів – 15, дітей дитячих дошкільних навчальних закладів – 19. Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції, у порівнянні з попереднім тижнем, зменшилась на 41 випадок. Дітей захворіло на 42 особи  менше, у порівнянні з попереднім тижнем. При цьому захворюваність серед школярів складає 26,7% від усієї кількості хворих дітей. Серед вікових груп найбільш уражені діти 5-14 років (захворіла 31 дитина – 55,3 %).

Узагальнений аналіз захворюваності свідчить, що найбільша кількість зареєстрованих випадків ГРВІ на  лікарських дільницях КНП «Кобеляцький Центр ПМСД»: місто Кобеляки – 81 чоловік (у тому числі 33 дітей), Бутенківська ОТГ – 17 (7 дітей), Білики – 10 хворих, Придніпрянська сільська рада – 7 (діти – 2), Дашківська – 4 (діти – 2). На Орлицькій, Світлогірській, Озерській, Шенгурівській дільницях зареєстровано по 2  хворих на ГРВІ. На Іванівській дільниці захворюваність відсутня.

З початку епідсезону (із 40-го тижня 2019 року) на гострі респіраторні вірусні інфекції в районі захворіло 4879 чоловік, з них дітей віком до 17 років – 3220 .  Зареєстровано 9 випадків захворювання на грип. У районі проводилась імунізація населення проти грипу. Всього отримали щеплення 727 чоловік, у тому числі 25 дітей віком до 5 років. З 5-го по 10-й тиждень моніторингового спостереження за захворюваністю на ГРВІ та грип в районі спостерігалось перевищення епідпорогового показника. На 10-ому тижні перевищення епідпорогового показника в районі  становило + 40,5%. З 11-го тижня епідпороговий показник почав знижуватися. На 13-ому тижні спостережень продовжується зниження епідпорогового показника (– 21,3).

Зниження захворюваності на грип та ГРВІ частково пояснюється введенням карантинних заходів. У зв’язку з епідемічною ситуацією, що склалася в Україні з приводу захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID –19, у районі знаходяться на самоізоляції 80 осіб, прибувших з-за кордону.

За 13-й тиждень 2020 року (з 20-го по 27 березня) у Кобеляцькому районі зареєстровано 1 випадок  інфекційного мононуклеозу (Білики), 4 випадки вітряної віспи в Кобеляках,  3 випадки туберкульозу (Білики, Лісне, Кобеляки), 1 випадок гастроентероколіту (Кобеляки).

По всіх випадках інфекційної захворюваності проводяться протиепідемічні заходи та розслідування.
 Валентина Семиног, керівник міжрайонного лабораторного центру, також повідомляє, що зараз у Кобеляки вже надходить інформація про людей, які в’їхали на територію України з-за меж нашої держави. Її надає Прикордонна служба.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2020, 12:45 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації