Вхід | Реєстрація

У Царичанці 8 пацієнтів перевірили на коронавірус

У Царичанці 8 пацієнтів перевірили на коронавірус

Зранку 26 березня по Царичанці розлетілася інформація про те, що в інфекційне відділення місцевої лікарні нібито привезли 15 чоловік з Київської області. Цей факт викликав неабияке занепокоєння серед частини місцевих жителів. Редакція «ЕХО» перевірила, що ж насправді відбувалось у селищі.

Те, що інфекційне відділення місцевої лікарні дійсно готували до можливого прийому хворих, підтвердила редакції головний лікар Царичанського ПМСД Наталія Дениско. Наталія Валентинівна пояснила:

— Було проведене обстеження восьми чоловік, які поверталися з-за кордону. Люди їхали додому в супроводі поліції, під належним контролем. Тобто, мова йде про абсолютно нормальну процедуру, необхідну в період епідемії. До нас оперативно приїхали фахівці з обласної санітарної служби. У всіх людей, яких обстежували, виміряли температуру і провели тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19. Перевірка підтвердила, що всі люди здорові. У всіх нормальна температура, експрес-тести теж дали негативний результат. Люди поїхали далі.

Чому обстеження провели саме в Царичанці, пояснила керівник місцевого лабораторного центру (екс-санепідслужба) Світлана Погоріла. Фахівець розповіла:

— Усі ці люди, котрі повернулися з-за кордону, є мешканцями Дніпропетровської області. Царичанська лікарня є першою на шляху з Києва до Дніпра, такою собі прикордонною. Звичайно, я говорю про медзаклад на території Дніпропетровської області. Окрім того, у ній є належним чином обладнане інфекційне відділення, є спеціальні бокси, у яких мають знаходитися хворі. Тому цілком логічно, що жителів Дніпропетровської області, які поверталися додому з Києва, перед тим приїхавши з-за меж нашої держави, обстежили саме в Царичанці.

Уже згадана Наталія Дениско запевнила, що станом на ранок 26 березня епідеміологічна ситуація в районі є абсолютно нормальною. Жодного спалаху  хвороб медики не фіксують.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2020, 14:52 | Царичанка | Спорт і здоров'я
1. Fed654Frumos / 3 квітня 2020, 15:26
Якось неправильно.Якщо везуть жителів Дніпропетровської області,та ще й під наглядом поліції,то довезіть їх до місця проживання і там перевіряйте,які проблеми.Навіщо один регіон( навіть якщо він приграничний) робити зоною підвищеного ризику?
2. Ltava / 3 квітня 2020, 18:44
на жаль експрес тести дають похибку від 30 до 50%(( а значить Царичанка як проміжний пункт дійсно буде під небезпекою((( Але вона зробить перший барьер перед Дніпром )))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації