Вхід | Реєстрація

Інфекційне відділення підсилили

Інфекційне відділення підсилили

Новосанжарський центр ПМСД та райлікарня працюють у посиленому режимі.

Ольга Гиря, головний лікар Новосанжарської районної лікарні, говорить, що підозрілих випадків серед хворих немає. На пневмонію захворіли 2 чоловік. Це не складні випадки і жоден з пацієнтів не потребує кисневої підтримки.

Усього в лікарні знаходяться 40 пацієнтів, які потребують цілодобового лікарського нагляду. Усі, хто можуть лікуватися в амбулаторних умовах, переведені під нагляд сімейних лікарів.

— У суботу заступник гендиректора агрофірми «Добробут» Анатолій Таранушич привіз у лікарню 20 швидкісних експрес-тестів, що працюють не лише на сироватку, а й цільну кров. 30 березня представники агрофірми передали для інтенсивного відділення дефібрилятор за 136 тисяч гривень.

Зі слів Ольги Гирі, станом на 31 березня в лікарні працює бригада, що займається монтажем шести точок кисню, необхідних для під’єднання апаратів штучної вентиляції легень. Завдяки цьому медики зможуть надати кисневу підтримку одразу десяти пацієнтам.

Зараз у інфекційному відділенні є десятиденний запас ліків, дезинфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту

Користуючись нагодою, головний лікар Новосанжарської ЦРЛ звернулася до підприємців, аграріїв та просто небайдужих людей, які можуть надати фінансову допомогу медзакладу.

 

У Новосанжарському районі самоізолювались 46 чоловік

Як розповів головний лікар Новосанжарського центру медико-санітарної допомоги Олег Яковенко, заклад працює в посиленому режимі. Графік роботи — з 8‑ї ранку до 20:00. На базі центру створене відділення на 20 ліжок, яке працює цілодобово. Його відкрили для підсилення інфекційного відділення. Тут лікуватимуться хворі з ангіною, гострими респіраторними вірусними інфекціями. Більш серйозними випадками займатиметься райлікарня.

Також головний лікар центру ПМСД повідомив, що в Новосанжарському районі на самоізоляції перебувають 46 чоловік. Вони підписали добровільну згоду.

Тричі на день ці люди міряють температуру і повідомляють результати сімейним лікарям.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації