Вхід | Реєстрація

1200 жителів району отримають грошову допомогу

1200 жителів району отримають грошову допомогу

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 лютого № 112 «Деякі питання виплати в 2020 році разової грошової допомоги», передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», затверджені розміри разової грошової допомоги до 5 травня.

Допомога надаватиметься у таких розмірах:

  1. особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
    • I група — 4 120 гривень;
    • II група — 3 640 гривень;
    • III група — 3 160 гривень;
  2. учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 1 390 гривень;
  3. особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 4 120 гривень;
  4. членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 900 гривень;
  5. учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 570 гривень.

Цього року в Кобеляцькому районі грошову допомогу отримають 1 200 осіб. Звертатися з питань виплати допомоги чи подавати будь-які документи до управління соціального захисту населення не потрібно. Виплата грошової допомоги буде проведена у визначений законодавством термін — до 5 травня через відділення поштового зв’язку за місцем проживання або банківські установи (для пенсіонерів — у спосіб отримання пенсії).


Автор: Ірина Божко, начальник відділу ведення персоніфікованого обліку одержувачів пільг


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2020, 09:10 | Кобеляки | Фінанси
1. Lion2020 / 13 квітня 2020, 13:55
Майже як керівникам держпідприємств (Нафтогаз, Укрпошта, Укрзалізниця...) та наглядових рад...
2. orakul / 13 квітня 2020, 13:57
"учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто,.."
А це ще що за кумедія? "Смешались в кучу кони люди". При чому тут до УБД, вязнів... і реголюція гідності? Та вже ціла ООН добралась до їхнього майдану. А їм все пох... "Скільки вірьовочці не витися...." а рано чи пізно відповідать таки прийдеться. Посилання на www.rbc.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації