Вхід | Реєстрація

10 квітня, Кобеляки: чутки є, коронавірусу немає

10 квітня, Кобеляки: чутки є, коронавірусу немає

У Кобеляцькому районі, які і у всьому світі продовжує «бушувати» пандемія хвороби, якій дали назву COVID-19. Слово «бушувати» взяте у лапки зовсім невипадково. Адже в основному більшість жителів Кобеляцького району, як і всієї України, стикаються із хворобою із недоведеної небезпечністю, виключно на екранах телевізорів та моніторах комп’ютерів. Між тим на території району станом на 10 квітня не зафіксовано жодного випадку захворювання на загадковий коронавірус.

У той же час чутки щодо появи хворих на COVID-19 у Кобеляках чи районі з’являються із незавидної регулярністю. Днями по місту почала поширюватися інформація про те, що коронавірусом заразився один із іноземців, із числа тих, хто працює на будівництві автодороги.

Редакція звернулася за коментарем до головного лікаря ЦРЛ Володимира Казирода. Володимир Олексійович назвав це повідомлення нісенітницею І уточнив:

– Дійсно, кілька днів тому, до медиків звертався співробітник будівельної фірми. У нього були виявлені ознаки давно відомого і абсолютно банального захворювання. Самі розумієте, що розголошувати діагноз без згоди людини я не маю права. Але до коронавірусу ця хвороби не має жодного відношення.

Головний лікар запевнив, що лікарня працює у штатному режимі, госпіталізованим пацієнта надається лікування в разі  необхідності проводяться хірургічні операції.

 Володимир Казирод наголосив:

– Хочу, щоб люди все правильно зрозуміли. Так, планові операції, такі, як грижа, ми тимчасово, згідно із наказом Міністерства охорони здоров’я,  не проводимо, не госпіталізуємо людей, які просто хочуть «прокапатися». Але це не означає, що медики не працюють. Апендикси видаляємо,операції при переломах кінцівок проводимо, людей із інсультами та інфарктами госпіталізуємо і лікуємо.

Казирод розповів, що зараз у лікарні лікують двоє людей із пневмоніями. Захворювання – не вірусного походження. Хвороба протікає у відносно легкій формі.

Тобто, станом на 10 квітня корона вірус у Кобеляцький район не приходив.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2020, 11:55 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Ltava / 11 квітня 2020, 17:15
"""".... не госпіталізуємо людей, які просто хочуть «прокапатися»..."""

мені одному здалося хамське відношення медика до хворих ?
2. Fed654Frumos / 11 квітня 2020, 17:27
Що то за банальна болячка у чучмека що не можна росказувати,походу тріпер.Вони такі,сучасні Роксолани:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації