Вхід | Реєстрація

Володимир Казирод: «Зараз лікарня повністю забезпечена засобами захисту»

Володимир Казирод: «Зараз лікарня повністю забезпечена засобами захисту»

Головний лікар Кобеляцької ЦРЛ говорить, що такої кількості засобів індивідуального захисту від інфекційних хвороб та дезінфекційних розчинів у медзакладі не було ніколи за період його роботи. Водночас медик спростовує чутки про те, що у зв’язку з епідемією з лікарні звільняються працівники.
Днями головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод повідомив про те, що ввірений йому в керівництво медзаклад максимально забезпечений необхідними для роботи медиків засобами індивідуального захисту. Про це він сказав під час зустрічі і розмови з депутатом Полтавської обласної ради Геннадієм Коваленком, де обговорювалася тема забезпечення лікарні необхідним обладнанням та медикаментами.

Геннадій Коваленко запитав:

— Постійно обговорюється тема незахищеності медиків від зараження коронавірусною інфекцією. У зв’язку з цим, люди нібито масово звільняються з роботи. Мені й про кобеляцьку лікарню розповідали, що лікарям видають одну маску на день.

Казирод відповів:

— По-перше, ніяких масових звільнень не відбувається. За весь період із початку епідемії та оголошення карантину звільнилася одна працівниця молодшої ланки. Людина чесно сказала, що знайшла кращу, на її думку, роботу. Усі інші медики працюють. Тепер щодо захищеності від зараження. Нарешті з усією відповідальністю можу впевнено заявляти, що в лікарні є всі необхідні засоби індивідуального захисту. І в достатній кількості, і належної якості. Такого забезпечення за часи моєї роботи головним лікарем не було. Думаю, що не було й до того. Але епідемія загострила соціальну відповідальність багатьох керівників підприємств і бізнесменів. Вони звернули увагу на потреби медиків і допомагають постійно. Та краще давайте сходимо до складу і ви все побачите.

Казирод запросив головну медсестру лікарні Вікторію Омельяненко і вони разом провели невеличку екскурсію для депутата і автора цих рядків.

Під склад переобладнана одна з кімнат у будівлі, де розміщені терапевтичне та дитяче відділення ЦРЛ. Вона вщерть заставлена картонними коробками.

Вікторія Омельяненко показує:

— Ось ящики із масками, ось респіратори, ось хлоровмісні засоби для дезінфекції. Усе задокументовано, пораховано і готове для використання. Хто нас тільки вже не перевіряв, навіть СБУ. Є ще одна кімната, переобладнана на складське приміщення. Можу відкрити і її.

Геннадій Коваленко зауважив:

— Не потрібно. І так усе зрозуміло. Дай Боже, щоб усе це не знадобилося, щоб епідемії в Кобеляках та районі не було.

На що Володимир Казирод зауважив:

— Мене вже запитували, а що ми робитимемо з усіма цими респіраторами, масками, захисними костюмами, окулярами та іншим спорядженням у разі, якщо епідемії не буде. Відповідаю. Усе це спорядження буде використано за призначенням, адже бувають епідемії й інших хвороб. І вони будуть, таким є життя. Спорядження зберігатиметься на складі і буде використовуватися в разі необхідності, термін придатності у нього достатньо довгий. І ще хочу зауважити. Усе, що ми отримали від спонсорів, належним чином сертифіковане, воно має хорошу якість, воно працюватиме. І це ж ви ще не все побачили.

Головний лікар повідомив, що агрофірма «Добробут» придбала для потреб лікарні так звані «банки Боброва». Це обладнання для зволоження кисню.

Казирод зазначив:

— Не потрібно плутати це обладнання із апаратами штучної вентиляції легень. Банки Боброва — це інше. Але вони допомагають кисневозалежним людям, отже, рятують життя. Їх у лікарні не було. Зараз є сім штук. Це ж чудово.

Потрібно зауважити, що всі засоби захисту, монітори для реанімаційного відділення, банки Боброва та інше спорядження та обладнання були придбані виключно за кошти приватних спонсорів.

Казирод уточнив:

— Хтось із фермерів може подумати, що про їх допомогу не згадують, хоча вони теж перераховували кошти. Роз’яснюю. У районі, у зв’язку із епідемією COVID-19, створений спеціальний фонд. На його рахунок надходять кошти від аграріїв та інших благодійників. Але лікарня тими грошима не розпоряджається, нам звідти нічого не надходило. Тому я й не називаю цих спонсорів. «Добробут» і «Кернел» самі закуповують і привозять обладнання в лікарню.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2020, 15:11 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Ltava / 12 квітня 2020, 20:35
))))))))) А маски вони як носять )))))))На носах )))))))))) Не дивно що захворювання у медиків зашкалює )))))))
2. Lion2020 / 13 квітня 2020, 09:38
Не минуло і півроку))))

Змінено 13.04.2020, 13:55
3. orakul / 13 квітня 2020, 10:37
1.Ltava
«А маски вони як носять )))))))На носах ))))))))))»

Впять чудиш. А на чому ти пропонуєш їх носити? Хоча.... було б прикольно.
4. Седой / 13 квітня 2020, 15:56
Лтава права - пос должен быть защищен маской, там слизистая наиболее чувствительна. Правда тогда очки запотевают, особенно, если выпил :)
5. Седой / 13 квітня 2020, 15:57
пос= нос, очки запотели :))))
6. Ltava / 13 квітня 2020, 18:31
А де очки ???:))
7. Седой / 13 квітня 2020, 20:42
очки, если зрение подсело, я про личный опыт :)
8. Седой / 13 квітня 2020, 20:43
А у Казырида зрение хорошее, тот еще охотник. И врач и рыбак и руководитель классный, а вы его пинаете :(
9. Ltava / 14 квітня 2020, 07:59
8.Седой
«а вы его пинаете»

Ми ? Його ? та не в жизнь ))) Простро якщо щось робиш(маски) роби вірно або не роби))
10. orakul / 14 квітня 2020, 12:10
6.Ltava
«А де очки ???:))»

Очки на носі, радіостанція на тачанці... Ну що ти ніяк не поймеш
11. orakul / 14 квітня 2020, 12:12
9.Ltava
«Простро якщо щось робиш(маски) роби вірно або не роби)»

Ну ти блін Сенека. Хоч інколи таку фігню пишеш.
12. Ltava / 14 квітня 2020, 13:34
11.orakul
« Хоч інколи таку фігню пишеш.
»


Тут ми з тобою на рівних ))
13. Седой / 14 квітня 2020, 18:04
Лтава, не льстите себе. Оракул, он впереди планеты всей :))
14. Ltava / 14 квітня 2020, 19:05
13.Седой
« он впереди планеты всей :))
»


Так а я за планетою )))
15. orakul / 14 квітня 2020, 21:54
12.Ltava
«Тут ми з тобою на рівних )»

Не, я фігню не пишу, то ти просто не розумієщ того, що я пишу. Ну як сказав би компютерщик "формат не поддерживается". Не можеш ти того понять. Не моя в тім вина. Або, як казав Козьма Прутков "Многие вещи нам непоняты не потому, что наши понятия слабы, а потому, что сии вещи не входят в круг наших понятий". Так що розширяй круг "своих понятий". Ну це із серії того, що Сковрода казав "Д.урний не той, хто не знає, а той, хто знати не хоче". А ти можеш знати, тільки не лінись.
16. orakul / 14 квітня 2020, 22:21
14.Ltava
«
Так а я за планетою ))) »

Тіпа в схроні сидиш? Вилазь.
17. Седой / 14 квітня 2020, 22:35
Еще Козьма Прутков (реально Алексей Толстой + три Брата Жемчужниковы) писал: Если у тебя есть фонтан - заткни его :)) Не БОЛЕТЬ!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації