Вхід | Реєстрація

Гарні новини про КОВІД

Гарні новини про КОВІД

Здається, що істерія через появу в людській цивілізації нового коронавірусу, якому дали назву COVID-19, потихеньку стихає. І у зв’язку з цим з’являється надія на те, що редакція «ЕХО» з кожним днем, із кожним випуском приділятиме цій темі все менше і менше уваги. Щиро сподіваюся, що наступна редакційна стаття буде не про це. А оптимізму і гарних новин на газетних шпальтах стане більше.

Та почнемо тішити вже сьогодні. Тим більше, що гарні новини таки є. І їх більше, аніж поганих.
Новина перша і головна. Станом на вечір 14 квітня, коли пишеться ця стаття, хворих на коронавірус у Кобеляцькому районі не виявили. А кількість пацієнтів, що потерпають від пневмонії, постійно зменшується. Так, безумовно, можна зауважити, що інфікованих коронавірусом людей не так уже й ретельно шукали. Це правда. Три тести за місяць не можуть бути надійним показником відсутності заражених коронавірусом людей. Цілком слушне зауваження. І можна висловлювати припущення, що якби тести проводили масово, то хворобу таки виявили б. Можливо. Як можливо й те, що цим злощасним КОВІДОМ протягом зими перехворіли сотні тисяч українців. Але не знали про це.

Та все це — припущення. По факту ж, якщо коронавірус і є, то зовсім не такий страшний, як його малюють.

Новина друга. Українці навчилися мити руки. Дехто вже навіть скаржиться на те, що шкіра на долонях почала псуватися від надмірного застосування різноманітних дезінфікуючих засобів. У цьому місці людям потрібно нагадати українське прислів’я про дурня і мило. А також про дурня і молитву. Та в цілому, факт утішний — переляк пройде, а руки мити таки навчилися.

Новина третя. Люди із грошима звернули увагу на місцеві лікарні. І почали виділяти кошти на їх оснащення. До цього в основному фінансували різноманітні псевдокультурні заходи — оплачували фестивалі, купляли музичні центри, мікрофони та іншу фігню, з якою можна «сфоткаться» і на якій можна «попіаритися». А тут раптом їм стало зрозуміло, що музичні центри життя не рятують, піар здоров’я не додає, а медичне обладнання та здорові люди біля нього — так. Отже і від коронавірусу може бути користь.

Новина четверта. За весь період псевдокарантину, введеного недолугою українською владою, у Кобеляцькому районі поліцейські склали «аж» один протокол за порушення санітарних вимог. А в суд він, той протокол, потрапить аж у травні. Адже суд на карантині. А потім, цілком можливо, що протокол через давність і розглядати не будуть.

Новина п’ята. Чимало кобелячан почали читати не лише дурнуваті «страшилки» із Хвейсбуку (наголос на останньому складі), а й пояснення серйозних людей, які, на відміну від вітчизняних чиновників, на вірусах дійсно знаються. Редакція «ЕХО» з усіх можливих сил намагалася і намагається надати землякам доступ саме до коментарів справжніх науковців.

Окрім того, люди трішки почитали і Конституцію, і деякі закони. Особливо ті, що пов’язані із забезпеченням їх здоров’я державою. І в черговий раз зрозуміли, що їх таки дурять. Причому, «зелені» дурять не менше, аніж попередники, і попередники попередників. І нічим вони, ці «нові» обличчя, не кращі. Ну, а про професійний рівень управлінців краще взагалі промовчати.

Можливо, дехто навіть устиг зрозуміти, що «грати» Президента в дешевому «кіні» і бути Президентом в реальному житті — це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Але це я вже про сумне починаю.

На цьому все. У очікуванні ще кращих новин.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 квітня 2020, 09:17 | Полтавщина | Редакційна
1. Ltava / 17 квітня 2020, 10:07
Згадав анекдот ))) Про напружену і розслаблену собачку ))))
2. 555 / 17 квітня 2020, 14:51
Згоден із автором
3. Ltava / 17 квітня 2020, 15:18
Та і я б залюбки погодився б як би не нові випадки захворювання ((( На Полтавщині уже 41 ((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації