Вхід | Реєстрація

Будівництво бутенківського стадіону: з підрядником визначилися, очікують кошти

Будівництво бутенківського стадіону: з підрядником визначилися, очікують кошти

Втілення проекту в життя обійдеться у 10 000 000 гривень.

Нагадаємо, що в грудні 2019-го Полтавська облдержадміністрація направила в Кабмін список 15 недобудов, що мають завершити в цьому році на умовах співфінансування. У перелік увійшли по п’ять шкіл, стадіонів та дитсадків. До списку об’єктів увійшов проект «Реконструкція стадіону в селі Бутенки». Згідно розрахунків, оприлюднених інтернет-виданням «Полтавщина», загальна кошторисна вартість об’єкта становила 14 630 000 гривень. Обсяг фінансування у 2020 році — 13 130 000. З них 12 000 000 надасть держава, 1 130 000 — кошти Бутенківської громади.

Тоді заступник сільського голови Ігор Федь повідомляв редакцію, що для того, аби потрапити в список об’єктів, які будуватимуться за державні кошти, сільська рада замовила проектно-кошторисну документацію вартістю 187 171 гривня. Відповідно до неї, у Бутенках збудують новий стадіон на місці існуючого, що в мікрорайоні Стрюки. Громада має профінансувати 10 відсотків від вартості об’єкта. На території спортивної споруди, крім футбольного поля, зведуть трибуну з накриттям на 120 місць, волейбольний майданчик, вуличні тренажери і адміністративну будівлю з душовою кімнатою, роздягальнею та кабінетами. Стадіон обгородять огорожею.

1 березня в Україні стартувала масштабна програма «Велике будівництво», у рамках якої на Полтавщині мають збудувати 15 об’єктів (5 закладів освіти, 5 дошкільних закладів та 5 спортивних споруд)  (Кременчук, Миргород, Зіньків, Пришиб Кременчуцького району, Бутенки Кобеляцького району). Загальний обсяг фінансування програми в області становить 199 мільйонів гривень (130 мільйонів гривень державного бюджету, 69 мільйонів — з місцевих).

19 березня Виконавчий комітет Бутенківської сільської ради оголосив тендер із реконструкції стадіону (удосконалення спортивної інфраструктури громади). Вартість проекту — 14 148 811 гривень, де кошти державного фонду регіонального розвитку — 12 мільйонів, місцевого бюджету — 2 148 811.

Минулий вівторок відбувся аукціон з визначення підрядної організації, що займатиметься будівництвом стадіону. У ньому взяли участь дев’ять претендентів. Зокрема, полтавські товариства з обмеженою відповідальністю «Сучасні інновації», «Марк строй», «Агробуд і К» та «Весттеплотех», кременчуцьке товариство «Тиса-будмашінновації», ТОВ «Українська альтернатива», зареєстроване в селищі міського типу Бабаї Харківського району, столична будівельна компанія «Віват Груп», місцеві товариства «Наноукріновація» (засновник Сергій Гаврилюк) та «Альтаір-2017» (Ігор та Людмила Проценки).

Найнижчу ціну, 9 000 000 гривень, на електронних торгах запропонували представники ТОВ «Сучасні інновації». Тобто, понизили вартість робіт більш ніж на 5 000 000.

8 квітня тендерний комітет Виконавчого комітету Бутенківської сільради розглянув пропозицію полтавського товариства. У протоколі зборів вказано, що «розглянувши тендерну пропозицію ТОВ «Сучасні інновації» на відповідність вимогам тендерної документації встановлено, що в складі тендерної пропозиції в електронну систему завантажено три документи: довідка про учасника, лист-згода на обробку наявних персональних даних і договірна ціна». При цьому учасник аукціону не надав близько 20 документів, передбачених замовником, включаючи копії паперів, що підтверджують право користування обладнанням та матеріально-технічною базою, копії техпаспортів про реєстрацію машин. Також не підтвердив наявність у штаті з профільною вищою освітою та не подав відгук від колишнього замовника та довідку про вартість виконаних робіт.

Зважаючи на відсутність потрібних документів, учасники тендерного комітету відхилили пропозицію ТОВ «Сучасні інновації».

Наступного дня члени комітету обговорили пропозицію товариства «Альтаір-2017». Його керівник Ігор Проценко вказав на аукціоні, що готовий збудувати стадіон за 10 099 000 гривень. Комісія не виявили невідповідностей у наданій документації і переможцем торгів визнали товариство «Альтаір-2017».
До речі, кобеляцьке товариство «Наноукрінновація» пропонувало реставрувати спортивну споруду за 11 726 021 гривню.

10 квітня учасник аукціону ТОВ «Тиса-будмашінновації» висунув вимоги щодо усунення порушень при визначенні переможця. Представники компанії вказали, що замовник під час аналізу тендерної пропозиції ТОВ «Альтаір-2017» не враховано цілий перелік зауважень, що, на думку заявника, є порушенням умов документації.

Якщо вказаний перелік порушень буде усунутий, то підрядником стане організація «Альтаір-2017».

Стосовно фінансування проекту, Ігор Федь пояснив, що в першому розпорядженні про розподіл коштів з Державного фонду регіонального розвитку серед переліку об’єктів вказаний і бутенківський стадіон.

— Зі слів працівників облдержадміністрації, навіть затверджений графік фінансування. Та поки що кошти на будівництво не надходили. Як і немає конкретної відповіді, чи буде фінансування взагалі, — сказав Федь.
 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 квітня 2020, 13:16 | Кобеляки | Фінанси
1. Lion2020 / 17 квітня 2020, 13:37
Самий нагальний об’єкт для Бутенок, і що головне не дорого))))
2. Fuks / 17 квітня 2020, 15:22
І хто б сумнівався що Проценко не вигра.Рука руку таки миє.Хоча є сумніви чи взагалі його будуватимуть.Дурна трата коштів.поїдьте в Білики,гляньте,там стадіон нормальний тисяч за сто зроблений,а може й менше.
3. Ltava / 18 квітня 2020, 17:25
2.Fuks
«Дурна трата коштів.»


Ну не така уже і дурна ))) Хоча не встигнуть (( на проекті грошенят мийнуть але будувати після виборів нова влада навряд чи буде )))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації