Вхід | Реєстрація

Хворому на коронавірус зробили третій тест

Хворому на коронавірус зробили третій тест

Станом на 21 квітня в Кобеляцькому районі зафіксований єдиний випадок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Чоловік із цим діагнозом госпіталізований в інфекційне відділення місцевої лікарні. Зараз стан його здоров’я медики оцінюють, як задовільний.

18 квітня лабораторний тест підтвердив перший у Кобеляцькому районі випадок захворювання на коронавірус. Дану інфекційну хворобу виявили в чоловіка 1943 року народження, який лікувався у місцевій лікарні з діагнозом пневмонія. Відповідно до Наказу МОЗ, чоловіку, як і всім пацієнтам із вказаним діагнозом, зробили тест. Він виявився негативним. Але повторне тестування підтвердило, що чоловік таки інфікований коронавірусом.

Як і можна було очікувати, таке повідомлення одразу викликало величезну кількість чуток. Так, у неділю ввечері по місту і району почала поширюватися інформація про те, що нібито чоловік помер, а в селі, де він проживав, протягом цілого дня проводили дезінфекцію, там же чергували і співробітники поліції. За коментарем ми звернулися до завідуючої лабораторним центром (екс-санепідслужба) Валентини Семиног. Валентина Іванівна одразу спростувала чутку про смерть хворого.

Вона повідомила:

— Навпаки, самопочуття цього чоловіка хороше. У всякому випадку, у суботу, коли ми з ним спілкувалися, було так. Лікування пневмонії проходить успішно. Якщо так говорять, то дідусь довго житиме. Про якусь дезінфекцію оселі, надто — цілого села, мова поки що не йде. У всіх родичів хворого взяли мазки і відправили для лабораторного дослідження в Полтаву.

Також Валентина Семиног подтвердила, що за даним фактом спеціалісти лабораторного центру розпочали епідрозслідування. Адже сам чоловік за кордоном ніколи не був. Він практично не виїжджав за межі села. Зараз перевіряють його родичів, дехто з яких за межі України виїжджав.

21 квітня головний лікар Кобеляцької ЦРЛ у телефонній розмові підтвердив, що стан здоров’я єдиного в районі пацієнта з діагнозом COVID- 19 задовільний. Йому вже зробили третій тест. Лікування проводять згідно із стандартним. Медикам тестів не робили. За словами Казирода, хворого на коронавірус у лікарню доставляла бригада «екстреної допомоги», медики були одягнені у захисний одяг. Автомобіль продезінфікували.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2020, 15:04 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. orakul / 24 квітня 2020, 10:06
"доставляла бригада «екстреної допомоги», медики були одягнені у захисний одяг."
Миколайович, ну от нах ще й оце сюди? Вже й так нормальних людей майже нема. Хто не майданувся і не гейропнувся «зїхали» ще конкретніше майданутих. Тепер те, що колись було нормальне вже з хати перестало виходити. Вигляне у дверну щілину і усьо. На крайняк раз у тиждень в сільпо сходить. А тепер пішли балачки, що вже ж і в Кобеляках Є. Вже двое вмерло. Ховати їх ніззя, їх попалили. Тепер будуть шукати від кого вони зарази набрались. Тепер ще й цей образ їм в голову - астронавтів у скахвндрах. Тепер виглядутимуть чи ще до них ніхто не йде. Чи не приіхала ота машина з написом "ambulance". Що воно таке х.з., але більшісь перші букви поніма і дума, що то АМБА чи АМБУ ну тіпа пзд.ц. Ну а якщо до тієї амби ще й пару тройку астронавтів у скахвандрах, то вАще. А ще в супроводі поліцаїв. Ну амба. І після оцієї статі будуть обсуждать і це. Благо поліцаї курсують щодня по центру, машина з мигалками теж снує. Ну тепер лишилось виявлять прокажених і на вісилицю їх. Наприклад, влаштувати це на 9 травня. А щоб взнати, хто саме прокажений треба якийсь телефон тіпа довіри і щоб будь хто міг туди позвонити і сказати, що ось сусіда від ляхів приїхала а ніде не карантинилась, а отой пришелепок вАще до Путіна на заробтки їздив, а отій сусідці канаверт із Італії приносили, тіпа письмо від доньки, але що у ньому насправді було ніхто не перевірив. А вірус саме там і був. Українці нарід дуже бдітєльний і якщо отак зробити, то до літа пів Кобеляк і вивішають. І то буде правильно. Я теж за. Земля повинна бути зачищена.
2. Ltava / 24 квітня 2020, 12:07
1.orakul
«Українці нарід дуже бдітєльний і якщо отак зробити, то до літа пів Кобеляк і вивішають. І то буде правильно. Я теж за. Земля повинна бути зачищена.»


Я відчував що ви людина добра ))) Та і 60 тисяч поліцаїв в Україні під час війни не з неба впали )))
3. Filon / 24 квітня 2020, 15:28
1.orakul
«Миколайович, ну от нах ще й оце сюди? »

Ну я ж людей не лякаю. Навпаки намагаюся заспокоїти, статті справжніх вірусологів друкую.
4. orakul / 25 квітня 2020, 09:15
3.Filon
«, статті справжніх вірусологів друкую»

Та да. Спасибі. Думаю, пройде час і все зарахується. Рукописи не горять. А поки що, ніхто ті статті не хоче читати. У них вже ящиком тумблер чи якесь реле в голові включилося і мізки тупо відкидають всяку інфу крім заданої ящиком. А ще, якщо вірусолог російський, то хто ж йому повірить? Тута нада щоб хфершал Супрун сказали, ну, на крайняк, якийсь галіційський хвершал, ну або канадський галіційського походження. А Путінські вірусологи правди не знають, неуки вони. Є гарне відео про Лукашенка, так і Лукашенко у них теж неук, та ще й диктатор, та ще й совок, бо колгоспи і заводи не порозвалював і не попродав. Такому теж ніхто не повірить. Але дам ссилку, може хтось та й подивиться. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації