Вхід | Реєстрація

Продам дикобразів, можливий торг

Продам дикобразів, можливий торг

У той час, коли більшість українців, у тому числі і співробітники правоохоронних органів та десятків нічого не контролюючих установ, закрилися на карантин у очікуванні пришестя страшної пошесті, у Кобеляках почав свою діяльність новий комерційний проект. Один із мешканців міста вирішив під карантинний шумок налагодити торгівлю тваринами. І дуже схоже на те, що ці чотирилапі друзі наші менші є комунальною власністю.

Давно і вірно було сказано: «Кому війна, а кому мати рідна». Мається на увазі, що навіть у періоди найбільших випробувань і стресів для суспільства окремі його члени знайдуть можливість добре нажитися, користуючись загальною панікою. Цілком можливо, що саме такою логікою послуговувався один із жителів Кобеляк, організувавши такий собі «стартап»  із продажу екзотичних тварин.

Стартап (англ. startup), стартап-компанія — нещодавно створена компанія (можливо, ще не зареєстрована офіційно, але планує стати офіційною), що будує свій бізнес на основі інновацій або інноваційних технологій, не вийшла на ринок або почала на нього виходити і що володіє обмеженими ресурсами. Часто стартап-компанії називають «гаражними».

Особливо часто термін «стартап» застосовується відносно інтернет-компаній та інших фірм, що працюють у сфері IT, проте, це поняття розповсюджується і на інші сфери діяльності.

Інновації, на основі яких будують свій бізнес стартапи, можуть бути як глобальними (тобто бути інноваціями у всьому світі), так і локальними (тобто бути інновацією в окремо узятій країні, але при цьому в інших країнах ця технологія вже не є інноваційною).

Днями до редакції потрапив скріншот, тобто копія зображення з екрана комп’ютера. Це своєрідне фото було зроблено на сторінці популярного серед українців інтернет-майданчика OLX. На ньому зображене комерційне приватне оголошення. Чоловік продає екзотичних для нашої місцевості тварин. У дикій природі вони в Кобеляках та районі не живуть, та й у домашніх умовах їх практично ніхто не утримує. Продавець пропонує купити в нього двох дикобразів та поні. Причому, у оголошенні вказано, що поні знаходиться в Кобеляках, а дикобрази — у селі Підгора. Що ще цікавіше — у оголошенні вказано, що тварина — з міського комунального підприємства «Екопарк».

Як відомо, «Екопарк» у Кобеляках почав працювати в 2018 році. Своєрідним днем народженя цього комунального підприємства можна назвати 21 березня. У цей день міські депутати проголосували за створення «Екопарку». 3 червня об’єкт відкрили для публіки. Було гарне шоу, прийшли і приїхали тисячі людей. Дорослі і дітки милувалися звірятами, спостерігали за концертом, охоче фотографувалися на їх фоні.

Дещо пізніше міські депутати узаконили бюджетне фінансування підприємства, а ще пізніше — дозволили йому займатися будівництвом доріг, автострад, виконувати інші будівельні роботи. І, судячи з повідомлень на інтернет-платформі публічних закупівель «Прозоро», кобеляцький «Екопарк» активно заключав договори на перевезення щебеню. Паралельно підприємство продовжувало свою діяльність, як невеличкий зоопарк. Із часом поряд з територією «Екопарку» поставили дитячі гойдалки. І, якщо, аналізувати відгуки про роботу зоопарку, розміщені на його сайті, більшість відвідувачів були задоволені якістю послуг. Тим більше, що ціна на відвідування встановлена досить демократична — від 30 гривень із дорослого і 15-ть для дітей віком від шести років.

 

Так що ж то за тварини?

З 13 березня 2020 року кобеляцький «Екопарк», як і всі подібні об’єкти в Україні, припинив доступ відвідувачів на територію у зв’язку із оголошеним загальнодержавним карантином. Але це не означає, що будь-яке життя у всіх його проявах там припинилося.

І ось 14 квітня на сайті ОЛХ з’явилося два оголошення. Їх автор повідомив, що продає екзотичних для кобеляцького району тварин — двох дикобразів та поні. Згідно з його повідомленням, дикобрази знаходяться в селі Підгора Кобеляцького району, а поні — у самих Кобеляках. Більше того, Владислав, а саме таким ім’ям назвався подавач оголошення, вказав у ньому «Кобеляки. Екопарк».

Цікаво, що директором комунального підприємства «Екопарк» є Владислав Виноградов. Про це він повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці. На самій офіційній сторінці підприємства в інтернеті директором теж вказаний цей громадянин.

Безумовно, подібне повідомлення не могло не зацікавити редакцію. Адже, якщо продаються тварини саме з комунального підприємства, то має бути витримана певна процедура. Ніхто не має права реалізовувати комунальне майно без дозволу депутатів чи виконкому міської ради.

Для того, щоб перевірити, що ж то за тварини продаються через ОЛХ, ми зателефонували до Владислава. Була вигадана легенда, що нібито тварин хоче купити бізнесмен з Дніпра.

У ході телефонної розмови Владислав, чий голос дуже схожий на голос Владислава Виноградова, підтвердив, що продає поні і дикобразів. При цьому він заявив, що тварини є його власними. Окрім того, Владислав висловив готовність знизити ціну в ході торгу. Чоловік визнав, що щеплення тваринам не проводилися, ветеринарних документів немає. Бажаною формою оплати назвав готівку.

Тобто, у разі, якщо тварин з комунального підприємства, без відповідних рішень і повного набору ветеринарних і дозвільних документів, продає посадова особа, яка ним керує, то вона фактично вчиняє правопорушення.

…Після того, як редакція провела відеозйомку сюжету поряд з територією кобеляцького «Екопарку» та виклала сюжет у Інтернет, автор оголошення Владислав швиденько видалив його. Що лише зміцнює підозру про те, що на ОЛХ продавали саме «екопарківських» дикобразів і поні.

У зв’язку з цим випадком, редакція направила запити як в комунальне підприємство «Екопарк», так і в міську раду. Нас цікавить не лише сам факт можливого продажу комунальних тварин, а й те, чи роблять їм відповідні щеплення. Адже в умовах епідемії хвороби, яка, згідно з офіційною інформацією, передалася в людську популяцію від тварини, не можна виключати повторення подібних випадків.

І якщо в «Екопарку» тваринам не роблять щеплення, не ведуть їх належного обліку та ще й продають, то наступний коронавірус може мати  назву «екопарківський».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2020, 18:18 | Кобеляки | Цікаве


1. Selena2017 / 24 квітня 2020, 19:40
Чимось нагадує Остапа Бендера цей «власник» екзотичних тварин та й епоха подібна
2. Чудо Юдо / 25 квітня 2020, 13:58
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Selena2017
«Чимось нагадує Остапа Бендера цей «власник» екзотичних тварин»

Та який з нього Остап Бендер? Він, видно, тупий, як пробка. Схоже, Санич сказав йому: "толкни тварин, тобі 30%, мені 70%" то він на радощах і побіг на ОЛХ виставляти оголошення. А якби у нашому місті була поліція чи прокуратура, то вони б по факту відео, та що там відео, по факту оголошення уже б завели діло і взяли б цього Владислава за яйця, а Санич враз би сказав: "а я не знав, то він, падлюка, нажитися сам хотів" і чпокнули б Владіка по саме нємагу.
А так як у нас не поліція, а одна назва, то в результаті просто Влад у Фейсбуці на Філона текстовками Спиці лайно льє :) А мер у своїй стінгазеті вчергове нарисує дитячу картикатурку
3. Selena2017 / 25 квітня 2020, 14:03
2.Чудо Юдо
«Та який з нього Остап Бендер?»


Ви місцевий, Вам видніше.
4. Ltava / 25 квітня 2020, 15:03
2.Чудо Юдо
« уже б завели діло і взяли б цього Владислава за яйця»


Не чіпайте хлопчика ))) він і так в житті загублений))
5. Selena2017 / 25 квітня 2020, 18:44
4.Ltava
«він і так в житті загублений))»


Той, хто такого використовує, сорому й гріха не відає, доброго слова не вартий
6. Lion2020 / 27 квітня 2020, 09:46
Наступне оголошення: "Продається весь приплід", адже хто його контролює та обліковує в екозоопарку!?
Такий собі латентний бізнес.
Цап відбувайло - "Владислав"!?

Змінено 27.04.2020, 09:49
7. 555 / 28 квітня 2020, 08:44
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
[[ЦИТАТА|2| А якби у нашому місті була поліція чи прокуратура, то вони б по факту відео, та що там відео, по факту оголошення уже б завели діло і взяли б цього Владислава за яйця, а Санич враз би сказав: "а я не знав, то він, падлюка, нажитися сам хотів" і чпокнули б Владіка по саме нємагу.]]
Якби. А у нашому місті немає ні поліціі ні прокуратури що у одних морда в пушку що у других. Ці рагулі якщо вірити одному істочнику який мент гоняються за активістами щоб на них неписали якихось бумаг
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації