Вхід | Реєстрація

Генеральний план оплачуватимуть два роки

Генеральний план оплачуватимуть два роки

Загальна вартість документації коштуватиме 743 191 гривню.

Нагадаємо, що епопея із замовленням генплану для Кобеляк тривала кілька років. Питання щодо необхідності виготовлення документації постійно піднімала депутат міськради Таміла Шевченко. Міський голова Олександр Копелець заявляв, що забудовникам вистачить генплану, датованого 1976 роком, і радив не платити «дурні гроші» за детальні плани. Щоб переконати колег у протилежному, Таміла Шевченко запрошувала на сесії начальника Управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА Ірину Особік. Головний архітектор області, у свою чергу, наголосила на необхідності виготовлення оновленої містобудівної документації. Вона наголосила, що стара містобудівна документація з 1 січня 2021 року анульовується. І ні детальні плани, ні посилання на генплан не матимуть жодної юридичної сили. Ірина Особік пояснила, що генплан, який знаходиться в міськраді, не дає можливості проводити будь-яку містобудівну діяльність на території Кобеляк. Його слід оновити якомога швидше, оскільки місто «переїжджати» не буде. Населений пункт може лише розширити або скоротити свої межі.

На останній сесії Кобеляцької міської ради Олександр Копелець повідомив:

— Буду заключати договір з ПП Корнієнко на генеральний план. Робота вже розпочата. Його видаватимуть частинами. Кошти платитимемо не всі одразу.

17 квітня на онлайн-платформі відкритих закупівель «Прозоро» з’явився тендер «Виконання проектно-планувальних робіт із виготовлення містобудівної документації (зі зміною меж населеного пункту) міста Кобеляки». Його міський голова замовив у полтавському товаристві «Консультаційний центр».

Виготовлення містобудівної документації відбуватиметься в три етапи:

  1. Виконання інженерно-геодезичних вишукувань для виготовлення генерального плану.
  2. Зміна меж населеного пункту при розробці генплану.
  3. Розробка генплану з планом зонування території міста.

Загальна вартість робіт, зазначених у договорі, складає 743 191 гривню. Згідно умов фінансування, вартість робіт у 2020 році становитиме суму, що не перевищує 200 000 гривень, у 2021‑му — 543 191. Оплата може здійснюватися поетапно за виконані послуги, що підтверджуються актами виконаних робіт.
Отож, якщо в міському бюджеті буде необхідна сума, то вже в наступному році місто матиме генеральний план.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2020, 10:13 | Карлівка | Фінанси
1. Ltava / 24 квітня 2020, 06:18
А на хіба генеральний план Кобеляк якщо з осені буде громада?))) Встигнути грошенят намити ?))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації