Вхід | Реєстрація

COVID-19: на час карантину змінено порядок сплати ЄСВ для підприємців

COVID-19: на час карантину змінено порядок сплати ЄСВ для підприємців

Закон України №533‑IX від 17.03.2020 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) вносить низку змін до ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Зокрема, тимчасово звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного соціального внеску фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність; члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, у частині сум, що підлягають нарахуванню, обчисленню та сплаті такими особами за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року за себе.

Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року в розмірах та порядку, визначених Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб цим Законом.

Для осіб, які не сплачували страхові внески за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року, такі періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено в розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів».

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою: м.Кобеляки, вул. Юр’ївська 1‑а, Кобеляцький відділ обслуговування громадян (сервісний центр).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2020, 18:52 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації