Вхід | Реєстрація

Шедіївську школу таки закриють

Шедіївську школу таки закриють

Питання про закриття місцевого навчального закладу в лютому цього року підняв екс-голова громади Юрій Мовчан під час зустрічі з жителями Шедієвого.

Він пояснив, що з 1 січня 2020‑го держава не фінансує малокомплектні навчальні заклади. Тому Шедіївську школу, яку відвідують 23 учні, доведеться утримувати за рахунок бюджету громади. До кінця навчального року на неї витратять півтора мільйона гривень. Шедіївський старостинський округ таких коштів у бюджет не приносить. Тому батькам школярів запропонували перевести дітей у Нехворощанську школу. І директор навчального закладу Надія Герасименко, і батьки виступили категорично проти закриття школи в Шедієвому. Навіть погрожували перекрити дорогу. Їх підтримали більшість депутатів і питання про закриття школи провалили. До нього повернулися через два місяці.

Минулого тижня на чергову сесію Нехворощанської ОТГ зібрались 18 депутатів. На зібранні вони розглянули більше сотні питань порядку денного, серед яких і освітні.

Сільські обранці без обговорення і суперечок проголосували за закриття Шедіївської школи шляхом її ліквідації.

Далі створили юридичну особу — відділ освіти, молоді та спорту Нехворощанської сільської ради, у штаті якого працюватимуть 15 чоловік. Закрили шестирічну групу в Нехворощанському дитсадку «Сонечко».

Також депутати затвердили щомісячну премію секретарю сільської ради на 2020 рік, План соціально-економічного розвитку громади, Програму захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, Програму фінансової підтримки місцевого комунгоспу.

Присутні виділили Новосанжарській райлікарні 35 тисяч гривень для покращання роботи в умовах карантину і ще 52 тисячі — на доплату медсестрам, які чергують у період карантину.

Крім того, на сесії затвердили кошторисну документацію та виділили кошти на капітальний ремонт фасаду і водостічної системи Соколовобалківського дитсадка, а також затвердили кошторисну документацію на поточний ремонт приміщення в Соколовобалківській школі. За 142 тисячі гривень у навчальному закладі замінять вікна і дверні блоки.

У адміністративній будівлі в Нехворощі, яку раніше використовували для потреб дитячого садочка, проведуть капітальний ремонт, який коштуватиме 1 450 000 гривень. Роботи виконуватиме полтавське товариство «Тоталбуд».

Наприкінці зібрання виконуюча обов’язки голови громади Ольга Гапон зачитала заяву від депутата Івана Геращенка. Він запропонував скоротити штат сільської ради і виключити посади заступника голови з питань діяльності виконавчих органів та фахівця з питань зв’язків з громадськістю. 14 із 18 депутатів підтримали пропозицію свого колеги.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації