Вхід | Реєстрація

Перший пацієнт із COVID-19 збирається додому, натомість є шість нових випадків

Перший пацієнт із COVID-19 збирається додому, натомість є шість нових випадків

Нарешті стали відомі результати аналізів на коронавірус зроблених у Кобеляцькому районі ще тиждень тому.

Мазки були відправлені у полтавську лабораторію ще в четвер 23 квітня. А 30 квітня були оголошені результати досліджень.

Для жителів Кобеляцького району є дві новини. Перша тривожна – отримано шість нових позитивних результатів. Серед захворілих є медик. Якщо говорити про географію хвороби по району, то мова йде про п’ять населених пунктів, включно із Кобеляками та Біликами.

Між тим перший у районі пацієнт із Ковідом, нарешті дочекався негативного тесту і збирається повертатися додому. Пневмонію, із якою він був госпіталізований, вилікували майже тиждень тому, але очікували результатів дослідження на коронавірус.

Подробиці щодо стану здоров’я людей, у яких виявили коронавірус, повідомимо дещо пізніше. Хоча станом на зараз, ніякої інформації  про тяжкі перебіги хвороби немає.

Також редакція спробує розібратися в "тонкощах" коронавірусної статистики. Адже голова ОДА Олег Синєгубов у своїх повідомлення пише: «Кобеляцький район - 10(6 нових випадків)». Але ж якщо говорити про десять хворих, то виходить, що туди зараховують і дідуся, якого вже вилікували і від пневмонії, і від коронавірусу. Якщо ж цей випадок відмінусовувати і заявляти про людей, які ще не одужали, то потрібно називати цифру дев’ять. І ці маленькі деталі насправді дуже важливі, адже подібні арифметичні помилки залишають широкий простір для чуток і маніпулювання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2020, 11:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Ltava / 2 травня 2020, 15:46
Як тільки ми перейдемо від інфікованих до хворих все стане на свої місця ))) Дивіться не кількість позитивних аналізів а кількість госпіталізованих))) Лікарню виселили а хворих не госпіталізують ))) Що за диво ?
1- кість аналізів (тестів);
2-не бажання попадати в лідери по приросту ;
3- не бажання доплачувати медикам 300% ;
І бац--- пандемії в окремо взятій області не має )))
2. orakul / 2 травня 2020, 17:00
"Утром проснулся: кашля нет, насморка нет, температуры нет, ничего не болит, дышится свободно. Ну, думаю, труба дело. Типичные симптомы бессимптомного коронавируса."
3. Ltava / 2 травня 2020, 17:38
А стул ???? Без кала ні як )))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації