Вхід | Реєстрація

Про коронавірус у Кобеляцькому районі офіційно

Про коронавірус у Кобеляцькому районі офіційно

У зв’язку з епідемічною ситуацією, що склалася в Україні з приводу захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19, у районі знаходяться на самоізоляції 16 осіб, які прибули із-за кордону. А взагалі через самоізоляцію пройшло 184 особи. Щодня працівниками лабораторного центру здійснюється моніторинг за кількістю прибулих.

Станом на 30.04.2020 року в обласну вірусологічну лабораторію направлено матеріал від 54 осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію для тестування методом ПЛР. Цим методом визначається наявність РНК-вірусу збудника захворювання Covid-19 в організмі людини.

На 31 особу отримані результати лабораторних досліджень. Нажаль, виявлено 10 хворих на Covid-19 (сьогодні ми отримали 6 лабораторно підтверджених випадків захворювання) . Матеріал від 23 осіб знаходиться в роботі.

По всіх випадках проводяться епідрозслідування. Стан хворих задовільний. У чотирьох хворих захворювання протікає безсимптомно.

Працівники поліклініки, лікарні та лабораторного центру виконують вимоги наказів МОЗу, дотримуються всіх прописаних алгоритмів дій.

Шановні кобелячани, дослухайтеся до рекомендацій медичних працівників: носіть маски,дотримуйтесь безпечної дистанції ,без необхідності не виходьте з дому,а при появі перших ознак захворювання звертайтеся до сімейного лікаря.

Будьте здорові! Бережіть себе й оточуючих.


Автор: Завідувач лабораторного центру лікар епідеміолог Валентина Семиног


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2020, 14:05 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Ltava / 30 квітня 2020, 14:38
Завідувач лабораторного центру лікар епідеміолог Валентина Семиног - повинна повідомити жителям що лабораторні обстеження робити не встигають тому населення повинно посилити заходи сакмозахисту якщо не хочуть залишитися без медичних працівників !!!
2. orakul / 30 квітня 2020, 15:35
Читав що скоро вже пришелепків почнуть кастрірувати, чи вакцинірувати, чи обрізати? Вже давно земля жде нових хазяїв. Треба припиняти залякування і щось робити, бо вже набридло читати і слухати про "ковід", якоо ще ніхто не бачив. А ось і відео попалось про вакцинацію. Нарешті, блін. Посилання на www.youtube.com
3. orakul / 30 квітня 2020, 15:45
"У чотирьох хворих захворювання протікає безсимптомно."
А як це воно, "безсимптомно"? Це тіпа людина здорова, але в неї щось тіпа знайшли і переконють її що воно в неї є. Хай спочатку повиліковють тих, у кого симптоми туберкульозу, і прочія, і прочія... Бля, ще такої хуцпи не було. Це тепер нова тактика така - братимуть неугодного і чіплятимуть йому клеймо прокаженного? Круто! Хоча і очікувано. Справедливості ради треба сказати, що я дарма наїзджав тут на всіх лікарів. На днях довелося спілкуватися із двома знайомими лікарями "радянської школи" і обидва вони, слава богу, все розуміють правильно і підтверджують, що все це кумедія, яка не має нічого спільного з медициною. Але.... вони ще працюють і тому бояться публічно сказати людям правду. А з іншого боку, вони цілком резонно стверджують, що їм ніхто не повірить, бо масована інформаційна атака на мізки пришелепків призвела вже до втрати ними розуму, в деяких індивідів навіть безповоротно.
4. Ltava / 1 травня 2020, 07:37
3.orakul
«А з іншого боку, вони цілком резонно стверджують, що їм ніхто не повірить, бо масована інформаційна атака на мізки пришелепків призвела вже до втрати ними розуму, в деяких індивідів навіть безповоротно.»


Так постмодерн у повному розквіті )))) Перехід суспільств із стадій примусу до стадії контролю )))
5. orakul / 1 травня 2020, 09:54
4.Ltava
«Перехід суспільств із стадій примусу до стадії контролю »

Щось ти заплутався. Хіба контроль не для примусу. Це нова обібулово таке, тіпа не примус, але контроль? Свідомим навішали лапші, що вони тепертіпа вільні і ніхто їх не примушує, але.. вони під контролем і ступінь ї вільності залежиться від довжини ланцюга. Ні, це вже я плутаю. Вони тепер пасуться не на привязі, а хто де захоче, але у кожного дзвіночок на шиї, пардон, радіонашийник. Та й не пасуться вони де кому захочеться, бо сучасність показує, що без намордника їм навіть з дому не можна вийти, не говорячи вже про те, щоб поїхати на якусь польську чи хвінську клубнику. І нічого не зробиш, бо свідомі навіть не розуміют того що вони на налигачі. Ось глянь, переклади, і якщо щось не так підправиш. Італійці подають позови про незаконне обмеження прав і свобод. Оце молодці. Вже 1000 позовів які будуть розглядатися поокремо. Ясно що це не для пишелепків. А було б не хіло, якби наш суд зобовязав кагал і приближенних виплатити моральні і матеріальні збитки наріду за період знущання під виглядом карантину. Щоб базарянам, вже хрен з ними, щоб ї ім заплатили. Щоб кожному підприємцю, щоб кожній бабці, до якої чіплялися поліцаї. Ото була б демократія. Посилання на www.adnkronos.com
6. Ltava / 1 травня 2020, 10:02
5.orakul
« тіпа не примус, але контроль? »


Я мав на увазі примус у дисциплінарних суспільствах і примус за допомогою контролю за "оцифрованим боржником " .Кредити ,карточки , банки ,бюджетники , супсидіанти і т.д. в оцифрованому суспільстві)))
7. Koko / 1 травня 2020, 10:33
Де ж обіцяна виплата медикам які уже проконтактували з хворим на коронавірус? Це стосується і нашої Кобеляцької лікарні! Замість доплати, вони забирають і той нещасний мізер заробітної плати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації