Вхід | Реєстрація

У мікрорайоні Шевченки має з’явитися водопровід

У мікрорайоні Шевченки має з’явитися водопровід
Анатолій Троян: «Воду подаватимуть більш ніж у сто дворів»

Близько 100 дворів у Малій Перещепині зможуть підключитися до централізованого водопостачання.

В українській мові вживається фразеологізм — буде і на нашій вулиці свято. Він означає сподівання на краще. Цього року в Малій Перещепині свято буде відразу на кількох вулицях. Адже в мікрорайоні Шевченки мають збудувати водопровід, до якого зможуть підключитися близько 100 домогосподарств.
На початку квітня Малоперещепинська сільська рада перерахувала 107 539 гривень товариству «Наноукрінновація» за розробку робочого проекту «Реконструкція водозабірної споруди та зовнішніх мереж водопостачання в Малій Перещепині».

У телефонній розмові з кореспондентами «ЕХО» голова громади Анатолій Троян розповів, що станом на 28 квітня проект виготовлений. Згідно нього, відбуватиметься реконструкція свердловини та будівництво нового водогону.

— Колишня колгоспна артезіанська свердловина знаходиться майже за кілометр від населеного пункту, на території бувшого хімічного складу. Загалом мікрорайон Шевченки складається з 5 вулиць, це більше ста дворів. Центральна гілка водогону проходитиме по кожній із вулиць. Вартість робіт — більше 5 мільйонів.

Зі слів Анатолія Трояна, проект із реконструкції свердловини і будівництва водогону внесений до обласної програми «Питна вода Полтавщини». Він розділений на дві частини. Перша включає в себе реконструкцію артсвердловини. На ці заходи область виділяє 70 відсотків від потрібної суми, а місцевий бюджет — 30. Другий етап — будівництво водомережі. Тут, навпаки, область фінансує 30 відсотків, а громада — 70.

— Поки що коштів з обласної ради не надходило. Після того, як перерахують, почнемо будувати. Потрібної суми наразі немає і в місцевому бюджеті, та сподіваюся, що за час реалізації проекту потрібна сума надійде. Абоненти платитимуть лише за підведення води до власних домогосподарств.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2020, 13:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації