Вхід | Реєстрація

Канабіс по 400 гривень

Канабіс по 400 гривень

За такою ціною збував наркотичну речовину неповнолітній житель Кобеляцького району.

30 квітня слідчий суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Тесленко винесла ухвалу в кримінальній справі щодо незаконного придбання і збуту наркотичних засобів неповнолітнім.

Згідно з даними, взятими з Єдиного державного реєстру судових рішень, кримінальна справа за частиною 2 статті 307 ККУ порушена щодо студента 3 курсу Кобеляцького аграрного ліцею, який проживає на території Василівської сільської ради.

У тексті ухвали говориться, що 8 квітня співробітники Кобеляцького відділу поліції для доказу злочинної діяльності юнака, пов`язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, яку зафіксували 17 березня, передали для придбання наркотичних засобів залегендованій особі 300 гривень. Підозрюваний у приміщенні квартири під час проведення оперативної закупки канабісу незаконно збув за 300 гривень поліетиленовий пакунок із речовиною зеленого кольору.

Відповідно до висновку експерта, надана на дослідження речовина рослинного походження є канабісом, що віднесений до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Маса канабісу у висушеному стані становить 0,86 грама.

За протиправні дії юнак підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 ККУ.

14 квітня поліцейські передали підставній особі 400 гривень, аби повторно задокументувати факт продажу підозрюваним канабісу. Цього разу юнак реалізовував наркотичну речовину на території одного з навчальних закладів. 400 гривень вистачило на два паперових згортки з подрібненою речовиною зеленого кольору. Маса канабісу, у висушеному стані, становить 6,7 грама.

29 квітня, близько 13:35, у Кобеляках, поблизу автозаправної станції, юнак незаконно збув залегендованій особі канабіс у паперовому згортку за 400 гривень.

Цього ж дня, о 15:50, його затримали на підставі статті 208 КПК України «Затримання уповноваженою службовою особою». Удома в підозрюваного лейтенант поліції провів обшук і виявив паперовий згорток з речовиною рослинного походження та грошову купюру з переписаною серією. Юнаку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 307 ККУ. Під час допиту він визнав повністю свою вину. За словами хлопця, він щоразу купував канабіс і зберігав його вдома.

У судовому засіданні старший слідчий та прокурор виступили за взяття під варту підозрюваного, юнак і його захисник прохали суд відмовити в задоволенні клопотання, а сільський голова Василівської сільради запропонував узяти його на поруки.

У результаті, суддя відмовила слідчому і сільському голові в задоволенні їх клопотань.

Підозрюваному обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому цілодобово залишати місце постійного проживання строком на 2 місяці.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку безпосередньо до Полтавського апеляційного суду протягом п`яти днів із дня її оголошення.

Санкції частини 2 статті 307 ККУ передбачають позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Та на вирок вплине той факт, що підозрюваний є неповнолітнім.


Автор: За матеріалами Єдиного державного реєстру судових розслідувань


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2020, 15:53 | Кобеляки | Кримінал


1. Fed654Frumos / 7 травня 2020, 16:30
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Ублюдок кончений.І сільський голова такий самий,які,блядь,поруки? На зону,по повній!

Змінено 07.05.2020, 18:00
2. Ltava / 7 травня 2020, 19:32
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Fed654Frumos
«кончений.І сільський голова такий самий,які,блядь,поруки? »


Сам ти кончениЙ!! Ми остання у світі країна де за траву судять !
3. Borch / 7 травня 2020, 20:06
Убрали конкурента.
4. Ltava / 7 травня 2020, 20:36
3.Borch
«Убрали конкурента.»


не знаю)) Але ганяти дітлашню за тим що дозволено в більшості цівілізованого світу це вже не ...)) Коли останній раз найшли палену горілку ? Коли накрили притон тяжких наркотиків ? а тут дітлашня з травкою )))
5. Borch / 7 травня 2020, 21:08
4.Ltava
«Коли останній раз найшли палену горілку ? Коли накрили притон тяжких наркотиків ? а тут дітлашня з травкою )))»

Там уже давно все схвачено. А дітлашня по дурості своїй, сама того не знаючи, хліб в стражів порядку відбирає. Не годится!!!
6. Lion2020 / 7 травня 2020, 22:36
Кільце зжимається!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації