Вхід | Реєстрація

Для діабетиків є обнадійлива новина

Для діабетиків є обнадійлива новина

Із початку травня хворі на цукровий діабет знову почнуть отримувати безкоштовні ліки. Гроші із державного бюджету вже почали надходити в райони Полтавської області.

Схоже на те, що жителі Кобеляцького району, котрі потерпають від цукрового діабету, невдовзі зможуть зітхнути з полегшенням. Життєво необхідний їм інсулін із перших днів травня з’явиться в одній з міських аптек. Нагадаємо, що протягом перших двох місяців весни в районі, як і у всій Україні, видача рецептів на отримання безкоштовного, придбаного державним коштом, препарату була припинена. Із бюджету не надійшли гроші на його придбання. Щоправда, жителям деяких сільських рад у Кобеляцькому районі пощастило більше: за інсулін заплатили з місцевих бюджетів. До речі, у аптеці «Гелаксі-плюс», що поряд з лікарнею та поліклінікою, і до цього часу можна отримати цей препарат.

А з перших днів травня інсулін діабетики почнуть отримувати в аптеці «СВ Медікал», що розташована в будівлі автостанції. Це вже будуть препарати, придбані державним коштом. Більше ста тисяч гривень надійшли в район. Про це редакцію повідомила Любов Коломієць, головний лікар Кобеляцького центру ПМСД. Вона розповіла, що зараз триває оформлення необхідних документів, але багато часу це не займе. І вже в травні люди нарешті зможуть спокійно отримувати інсулін. Нібито фінансування має вистачити аж до жовтня, коли інсулін почнуть видавати за так званими електронними рецептами.

За словами Любові Коломієць, у червні інсулін можна буде отримувати і в аптеці «Гелаксі-плюс».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2020, 18:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації