Вхід | Реєстрація

Час трієчників

Час трієчників

«На це не має права жодна держава, жодна планета у Всесвіті. Священний обов’язок кожного з нас — порушувати таке безпрецедентне пригнічення. Хто сміє закривати мислячій істоті шлях до пізнання світу? …Коли у Великому Кільці виявляють державу, що закриває своїм людям шлях до знання, то таку державу руйнують. Це єдиний випадок, що дає право на пряме втручання в справи чужої планети. …Заборона пізнавати мистецтво, науки, життя інших планет неприпустима».

Знаєте, коли це було написано і ким? 1970 рік — Іван Єфремов, видатний російський письменник, фантаст і мислитель, роман «Час Бика».

А знаєте, про кого і про що це написано? Ні, зовсім не про вигадану планету Торманс. Це — про сучасну Україну, взагалі про сучасний світ. Адже саме зараз ми стали свідками безпрецедентної наруги над людьми, безпрецедентного у своїй масовості порушення їх прав та свобод.

Днями, точніше 8 травня, один із тих, хто грубо і безцеремонно здійснив санкціоноване державою втручання в психіку практично кожного українця, зробив зізнання. Така собі імпровізована явка з повинною. Мова йде про чоловіка, який займає посаду Головного державного санітарного лікаря України. Про Ляшка.

Спочатку, коли прочитав у Інтернеті про те, що Ляшко фактично зізнався в злочині, не дуже й повірив. Надто багато і густо брешуть в останні кілька місяців колеги-журналісти. Але передивився інтерв’ю з Ляшком на 24‑му каналі. Таки ж зізнався! А з вигляду ніби й не дурень.

Що ж сказав Ляшко? А розказав чиновник про те, що парки і сквери закрили, дороги і під’їзди мили зовсім не для того, щоб запобігти зараженню отим нещасним коронавірусом, а для того, щоб залякати людей, поселити в їх головах відчуття страху і тривоги. До медицини і охорони здоров’я людей усі оті ноу-хау української і світової влади не мають жодного відношення.

Отака фігня, малята. Виявляється, ні найменшої небезпеки гуляння в парках, зайняття фізкультурою та інші звичні для нормальної людини речі не несли.  А «бризкання» лавочок, під’їздів та доріг допомагало в боротьбі з вірусом приблизно з такою ж ефективністю, як припарки трупу.

І цілком можливо, що завтра хтось із пришелепків при владі бовкне-зізнається, що і носіння намордників — із тієї ж опери. Ну не запобігає це розповсюдженню вірусу. А що робить? Та ідентифікує, показує, хто дивиться телевізор, а хто ще не втратив здатності думати власною, а не телевізійною головою.

А потім виявиться, що й вірус той є банальним ГРВІ. Зрештою, воно так і є. У всякому разі, з точки зору доказової медицини, він нічим унікальним себе не проявив. Немає ще достатньої наукової бази, щоб заявляти про особливу небезпеку коронавірусу. Є лише штучно створена істерика в ЗМІ і соцмережах. Думаю, що медики, які ще не забули, чому їх вчили у вузах, зі мною погодяться. Окрім того, всі ми бачимо, що поряд успішно проходять етап появи нового вірусу кілька держав, де при владі люди, у яких здоровий глузд залишився. У першу чергу, мова йде про Швецію та Білорусь. Ну не заганяли там людей у клітки, не одягали на них намордники і… І що? Та нічого, як жили, так і живуть.

Виникає цілком логічне запитання. А що це було, навіщо оце все? Однозначну відповідь дати важко. Тим більше, що всі вони, відповіді, будуть результатом суб’єктивних міркувань того чи іншого автора.
Та зрештою, користуючись даною мені можливістю, поділюся власними суб’єктивними судженнями, не претендуючи ні на об’єктивність, ні, тим більше, на істину в останній інстанції.

Думаю, що весь оцей шухер «із нічого», який виник у більшості держав світу, має дві причини. Перша банальна — бажання заробити. На вакцинах, на медикаментах, на результатах економічної кризи, в українському варіанті — на можливості украсти з бюджету.

Причина друга, на мою думку, головна. При владі — трієчники. Не відмінники і навіть не «хорошисти», а класичні «трієчники». Причому, телепні і бевзі при владі не лише в Україні, а і в усьому світі. Так- так, і в ситій Європі, і в нібито процвітаючих США. Швидше за все, отримавши від попередників‑відмінників міцну матеріальну базу, вони так розлінилися, у них так запливли жиром мізки, що навіть поява банального ГРВІ викликала переляк та істерику.

Ну і що далі? Переляк та істерика минуть. Але як зробити, щоб цього більше не було? Поки що від української влади не пролунало жодного сигналу, жодної раціональної пропозиції щодо зроблених адекватних висновків. Щось белькочуть про доплати медикам, купляють якісь апарати в лікарні, дениска-дурник меле язиком про масковий режим на два роки. Хочеться сказати: «Дурнику, та ти хоча б на волі, а не за ґратами, і хоча б до Нового року проживи, а потім уже будеш щось про маски патякати». Ну, «трієчник», що з нього взяти.

Народ, та до ср..ки всі оті «шевеели», монітори і навіть доплати медикам. І навіть якщо лікарям раптом підвищать зарплати в два-три рази,  це ситуацію не змінить і не покращить. І в разі появи дійсно небезпечної і нової хвороби, буде справжнє жахіття. Хоча, підкреслю, я зовсім не проти підвищення заплати лікарям і медсестрам.

До того ж, до згаданого вище філейного місця і всі оті жалюгідні «держави в смартфоні», електронні послуги, гаджети-шмаджети та інша фігня. І якщо наш Президент всерйоз вірить у те, що він каже з «тєлєвізора», то він теж безнадійний тупий «трієчник».

У першу чергу, і про це говорять усі розумні мислячі люди, у цій державі необхідно міняти систему освіти. А можливо, якраз не міняти, а повертатися до старої. Потрібно виростити, вивчити, виховати, виплекати покоління вільно і критично мислячих людей. І вони самі все зроблять, без сопливих зеленських, шмигалів‑мигалів і недорікуватих ляшків. А у владу такі люди «трієчників» просто не пустять.

Подивіться ж, що ці недоумки роблять зараз. Та вони ж, можливо самі того не розуміючи, намагаються остаточно дебілізувати ваших дітей. Школи і вузи закрили, дітей перевели на так зване дистанційне навчання. Тобто, живого реального контакту, спілкування між педагогом і дитиною немає, немає передачі знань із вуст в уста. І що роблять діти, як знання здобувають? Та «качають» же!!! «Скачують» відповіді на завдання з Інтернету! Ну і які знання вони отримають? Про яке покоління критично мислячих можна говорити? А їм же ще й з дому заборонили виходити, по світу їздити, фізкультурою і мистецтвом займатися.
А тепер перечитайте цитату із геніального Єфремова і його геніального «Часу Бика» розміщену на початку статті. І робіть висновки.

Вибачте за різкий тон, уже «дістали» ці «трієчники». За теорією, по нормальному, вони, ті, хто зараз при владі, мають «сісти» усі. Але, хто ж їх посадить?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 травня 2020, 09:16 | Полтавщина | Редакційна


1. orakul / 15 травня 2020, 11:57
Ну що це Миколайовича «прорвало» на такі гарні статті? Респект! І не критикнеш. Хіба що доповню. Єфремов вАще-то був вченим, але знають його чомусь у всьому світі крім України як письменника. Може тому, що його літературні твори змістовні, цікаві, відомі, заглядаючі далеко в минуле і в майбутнє. Думаю що його літературна творчість є продовженням творчості наукової. Те що не можливо було аргументовано довести научно, вилилось в наукову фантастику, яка по суті зовсім і не фантастика, а скоріше за все прогноз. Майже науковій прогноз вченого. Між іншим, не просто вченого, а лауреата Сталінської премії. Так що читати його твори у вольній Украйні, а тим білше посилатися на нього, ніззя. Миколайович ризикує.
2. Borch / 15 травня 2020, 12:22
"А що це було, навіщо оце все?"
Світова економічна криза почалася, і корона вірус тут не причина, але в усього повинна бути причина, а коли причина трієчники, вони переводять стрілки.
3. Borch / 15 травня 2020, 12:29
"А розказав чиновник про те, що парки і сквери закрили, дороги і під’їзди мили зовсім не для того, щоб запобігти зараженню отим нещасним коронавірусом, а для того, щоб залякати людей"
А чого люди чекали? Що будуть думать ж і буде все в ш? Ні так справи не роблять. Якщо ти дурак то тебе будуть дурити, і це нормально. Це соціально захисний процес, ціль якого ускладнювати життя пришелепкам до поки вони не перестануть розмножатись.
4. orakul / 15 травня 2020, 13:39
3.Borch
«Якщо ти дурак то тебе будуть дурити, і це нормально»

Та да.
3.Borch
«Це соціально захисний процес, ціль якого ускладнювати життя пришелепкам до поки вони не перестануть розмножатись.»

А тута еволюційна парадокса є. Чим важче пришелепкам живеться, тим інтенсивніше вони розмножаються. Ну так природа чи Бог придумали, щоб зберегти популяцію. Може я й помиляюся, але по хвакту так виходить. Пришелпки нічого не читають, нічим не цікавляться, крім Європи і європейської клубники, а інстинкт, він і в Ахриці інстинкт, він бере своє. Та воно для цього й думати нічого не треба, все вже природа придумала. А з іношого боку, навіщо природі пришелепки? Отака хвілософія получилась. Цікаво, що з цього приводу наша лунна мадама думає?
5. orakul / 15 травня 2020, 13:55
Щаса ми тута разведьом полєміку по роману Єфремова "Час Быка". Якщо не повидаляють.
Цитата із минулого про сьогодення.
"Тех, кто изредка пытался жить без маски, считали безумцами, святыми или так называемыми дураками."
Як вам? Це Єфремов "Час Быка".

"Дезинформация и чудовищная ложь стали орудиями политической борьбы за власть. …Самым ужасным казалось отсутствие ясной цели и жажды познания мира у очень многих людей, без интереса грядущих в темное, не обещавшее никаких существенных изменений будущее с его неизбежным концом – смертью." І це "Час Быка".

"на Тормансе два класса: образованные и необразованные, над которыми стоят правители, а где-то между ними люди искусства – развлекающие, украшающие и оправдывающие." Це теж "Час Быка".

"На Тормансе классовое капиталистическое общество, олигархия, властвующая над двумя основными классами, одинаково угнетенными: классом образованных, которые по необходимости живут дольше, иначе невыгодно их учить, и классом необразованных, которые умирают в 25 лет." Усьо по плану. Не здря слуги поговорюють, що треба пенсію скасувати. А навіщо вона? В 25 провакцинують і впєрьод ногами. Ну за навчання все ясно. Кого треба, того навчать, гроші на нього витратять. А решта повинна знати як з смартхвона заплатити, як кудись подзвонити і усьо. В 25 в расход. До 25-ти можна буде порозмножатися. Та й то не хвакт, бо як наприклад геї чи лесбіянки будуть розмножатися?
6. Borch / 15 травня 2020, 14:03
4.orakul
«Ну так природа чи Бог придумали, щоб зберегти популяцію.»

За своє існування, гени будуть боротись до кінця. Це природній елемент виживання. Людство ж знаходиться в такому періоді свого розвитку що природних механізмів вже не достатньо, тому з’являються соціальні. Природній відбір ніхто не відміняв, просто він змінив свої принципи, став більш багатогранним, але залишився безжальним і безпринципним.
Про розмноження, Ви трохи не вірно мене зрозуміли. На відмінно від смерті тупість не кінець. Чим будуть складніші умови в дурака тим більший шанс що він змінить своє відношення до життя і почне думати. Другого шляху не існує, якщо в тебе все нормально то навіщо щось міняти. Таким чином, розмноження тупості в соціумі, можна зупинити лише ускладненням життя дуракам. Чим, цей соціум благополучно і займається. Або думай або страдай.
7. orakul / 15 травня 2020, 14:16
" Потрібно виростити, вивчити, виховати, виплекати покоління вільно і критично мислячих людей."
Кому це потрібно? Пришелепкам не потрібно, а владі й тим паче. Тому ісход один - рабство. Ті, хто пришелепками заправля й до сьогодні свій Ісход із придуманого ним рабства чи полону святкують, а пришелепкам на дають вже й День Перемоги святкувати. І пришелепки з цим згодні. Пришелепки "тренированы на безответственное и бездумное исполнение. Это влечет за собой потерю разумного восприятия, тупость и утрату воли – главного компонента устойчивости. Это уже не индивидуальность, а биомашина с вложенной в нее программой." (Це "Час Быка")
"Ваша общественная система не обеспечивает приход к власти умных и порядочных людей, в этом ее основная беда. Более того… в этой системе есть тенденция к увеличению некомпетентности правящих кругов." (Це теж "Час Быка")
І що ж тепер виходить? Знову систему міняти? Так вже ж міняли в 91-му. Та що там в 91-му, коли вже ось зовсім недавно ще раз поміняли, може не систему а напрямок, бо тоді не туди йшли, а тепер тіпа туди - в Європу. Так штурмани й месії чи мойсеї сказали. Повбивали десятки тисяч своїх же співвітчизників, і що? Тепер не лише про Перемогу, а й про сучасників забули, бо клятий вірус блін, якого ніхто ще ні в Кобеляках ні в Полтаві не бачив, хоч електронні мікроскопи ще при клятих совєтах були. Ось цікаво мужик розказує а головне що він не москаль. Кого політика не цікавить, то про мікроскопи й віруси в короні в кінці відео, після 30 хвилин. Посилання на www.youtube.com
8. Selena2017 / 15 травня 2020, 21:16
"... у цій державі необхідно міняти систему освіти." Однозначно. Цього явища зараз тільки перші паростки проростають , молодь (далеко не вся , на жаль) зацікавлена все ж.

"А можливо, якраз не міняти, а повертатися до старої" Боже вас сохрани, авторе!!!!! Вам не доводилося чути аналіз уроку : якщо немає протягом уроку речення, яке прославляє Комуністичну партію, урок неповноцінний ! Щоб знову плодилися пророки недоколихані??!!!
9. Ltava / 16 травня 2020, 10:26
8.Selena2017
«Щоб знову плодилися пророки недоколихані??!!!»


Nolite mittere margaritas ante porcos!)))
10. orakul / 16 травня 2020, 14:02
9.Ltava
«Nolite mittere margaritas ante porcos!))) »

Це ти по якому забалакав? І да, то ж Іісус твоїм соплемінникам казав, в ти Селені пишеш. Вона ж тут майже єдина жінка, а ти ото так її оскорбляєш. Ну не гарно ж, хоч вона того і заробила своїм коментом.

Змінено 16.05.2020, 14:04
11. Selena2017 / 17 травня 2020, 10:45
9.Ltava
«9. Ltava / вчора, 10:26»


Дякую, Лтаво. Зараз спробую не бісером, а відповім словами, яких цей ідивідуй заслуговує. Давно ж дереться, допросився.
12. Selena2017 / 17 травня 2020, 11:30
[[ ЦИТАТА|4|orakul|Цікаво, що з цього приводу наша лунна мадама думає?] Не втаю, слухай .
Давно розсівся на цьому сайті з єдиною метою : височіти на п"єдесталі ГЕНІЯ РОЗУМУ. Скільки зусиль витрачено!!!! А все намарно , вже кривлятися почав, а мрія не здійснюється. Та й хто підсадить на ту вершину, хіба однодумці? Звичайно, й такі є. А Селену аж ніяк досі не вдалося затягти в табір несамовитих, що поливають брудом не лише народ український, а й світ увесь.. Чомусь її думка спати й жити в своє задоволення не дає. Щоб оце я та мені подібні пішли за цим "ГЕНІЄМ ДУМКИ", в якого очі на потилиці, скособочені в бік злочинного минулого ? В словах якого кипить ЗРАДА , безбережне ХАМСТВО, неприхований СТРАХ , ЗНЕВАГА до людей ?????? Не діждеш.

Так, карантином нас залякали. Народ повівся по-різному, бо терплячий надміру. Європейська модель поведінки лише в зародку. Давним-давно сказано "Лисиці брешуть на щити, та сонце устає на сході" Схід - це непереможні закони світобудови , якщо не докумекав. І вони діють так , що той , хто сьогодні лякає чи ллє бруд на всіх і все, - сам злякається, шукатиме сховок і памперси.

За своє життя я доста набачилася причетних до компартійних благ , які чомусь не пішли ціною власних зусиль їх захищати , а тепер скиглять і виглядають жалюгідно. Одним словом - НЕЧИСТЬ.
Поки що твої блохи розлазяться і людей спокушають навіть принципи буддизму порушувати : "... якби був Сталіним, то стріляв би..." Та час прийде - прозріють. Або ні...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації