Вхід | Реєстрація

Обладнання від «Астарти» рятуватиме життя

Обладнання від «Астарти» рятуватиме життя
Апарат ШВЛ у лікарні готовий до роботи

12 травня в працівників Кобеляцької лікарні було одразу кілька приводів для радості. До привітань із професійним святом, Днем медичної сестри, додалися ще й коштовні подарунки від агрохолдингу «Астарта-Київ». Аграрії вчергове порадували медиків. Цього разу, окрім захисного одягу, необхідного в період епідемії, вони привезли в лікарню один із двох обіцяних сучасних апаратів для штучної вентиляції легень. Це обладнання буде в разі необхідності рятувати людям життя.

Протягом останніх двох місяців, доки в Україні триває епідемія небезпечної інфекційної хвороби COVID-19, напевне найбільш частими і бажаними гостями в Кобеляцькій центральній районній лікарні є співробітники агрохолдингу «Астарта-Київ». Із початку березня аграрії щотижня привозять медикам необхідне для роботи обладнання, дезінфекційні засоби, захисний одяг, медикаменти.

12 травня представник «Астарти» Анатолій Таранушич теж приїхав до медиків із коштовним подарунком, значення якого для ефективного лікування хворих на коронавірусну інфекцію просто неможливо переоцінити. Мова йде про апарат для проведення штучної вентиляції легень. Це обладнання застосовують при особливо тяжких перебігах згаданої та інших хвороб, що супроводжуються ураженням легень. Коли людина фактично не може самостійно дихати, її рятує ШВЛ. Із початком пандемії COVID-19 про значення і необхідність апаратів штучної вентиляції легень дізнався увесь світ. За ними вишикувалася величезна черга із бажаючих придбати обладнання, яке рятує життя. Черга із так званих супердержав — США, Японії, Німеччини, Англії, Італії. І держава Україна, в силу різних причин, не була в цій черзі першою. І тоді на допомогу владі прийшли представники приватного бізнесу. У перших рядах меценатів став агрохолдинг «Астарта-Київ».

Анатолій Таранушич, виступаючи перед медиками і журналістами, наголосив:

— Уже на початку березня генеральний директор агрохолдингу «Астарта-Київ» Віктор Петрович Іванчик ініціював проведення низки заходів із підтримки медиків і медицини. У рамках цього надважливого соціального проекту ми взялися допомагати 15 лікарням у Полтавській області. Це, не рахуючи сотень ФАПів та амбулаторій сімейної медицини. Загальна сума вкладених «Астартою» в медицину Полтавщини коштів уже становить вісім мільйонів 661 тисячу гривень. Більшість придбаного нами обладнання вже встановлене в лікарнях, частина буде привезена найближчими днями. Зокрема, це і 14 апаратів штучної вентиляції легень для 12 лікарень, монітори пацієнтів, інший необхідний медикам для роботи інструментарій. Маски, захисні костюми, респіратори, комплекти окулярів — ми везли і будемо везти. У Кобеляках ми повністю задовольнили потреби центральної районної лікарні, зараз закінчуємо забезпечувати всім необхідним станцію екстреної медичної допомоги. Ми розуміємо, ще несемо соціальну відповідальність перед своїми пайовиками, перед людьми, які трудяться в «Астарті», перед усім загалом Кобеляцького та інших районів Полтавської області».

 

«Астарта» там, де є люди, де потрібна допомога

Значення благодійницької діяльності агрохолдингу високо оцінив Дмитро Лунін, перший заступник голови Полтавської ОДА. Він відзначив:

— Завдяки таким відповідальним меценатам Полтавська область із честю справляється з викликами, що виникли через пандемію. Ми разом уберегли від надмірного навантаження систему охорони здоров’я, забезпечили усім необхідним медиків, а головне — зберегли життя наших земляків, жителів Полтавщини. Завдяки цьому в нас практично немає тяжких випадків ускладнень від коронавірусу.

Відзначив благодійників і Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.

Він сказав:

— У Кобеляцькій ЦРЛ були і є апарати ШВЛ. Але ми всі чудово розуміємо, що вони морально і фізично застаріли. Якщо оперувати термінами аграріїв, то це, як порівнювати старезний трактор Т-150 і суперсучасний «Джон Дір». «Астарта» привозить найбільш сучасне обладнання.

Як розповів у ході розмови Анатолій Таранушич, апарати штучної вентиляції легень, які встановлюють у Кобеляцькій лікарні, зібрані в Києві з німецьких та корейських комплектуючих. Їх вартість коливається від 500 до 640 тисяч гривень.

Анатолій Олексійович підкреслив:

— Ми допомагаємо усім людям, які живуть у регіонах, де працює «Астарта». Самі розумієте, що ні на цих апаратах, ні на моніторах, ні на іншому обладнанні не буде написано «Тільки для пайовиків «Астарти». Ця сучасна техніка рятуватиме життя всіх без винятку жителів району. Такий принцип нашої соціальної відповідальності. «Астарта» скрізь, де є люди, де потрібна допомога. Хоча дуже сподіваюся, що застосовувати це обладнання медикам доведеться не дуже часто. Дай Боже, щоб усі були здорові і не хворіли.

Окрім забезпечення лікарень, агрохолдинг «Астарта-Київ» у цей тяжкий для людей період взяв шефство над людьми, які потрапили в скрутне матеріальне становище. Для них розвозять продуктові набори. До їх складу входять найбільш необхідні продукти — різні крупи, цукор, консерви.

Допомогу отримують не лише пайовики агрохолдингу. Сільські голови складають списки людей, які переживають скруту і передають їх працівникам «Астарти». А ті привозять продукти людям.

Епідемія рано чи пізно закінчиться. І відновляться інші соціальні проекти, які постійно втілює в життя «Астарта-Київ». Адже без турботи про людей, будь-яка діяльність втрачає сенс. У «Астарті» це чудово розуміють.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 травня 2020, 15:43 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fuks / 14 травня 2020, 16:52
Ну да,що Астарта,шо Кернел села потрощили,людей порозгонили а зараз подачки дають...Для людей.Проїдьтеся Озерами,Василівкою,Шенгурами,Сокілкою,в Кунівку і Свердлове,В Бутенки гляньте скрізь розвалля.Люди без роботи плюються на той Добробут як на якийсь матюк.Хоча да,вже скоро лікувать нікого буде,ще земельку приберуть до рук і ще якийсь апарат дадут.Радуйтесь за вас думають.Пришелепки,як оракул каже.
2. Borch / 14 травня 2020, 17:08
Почему на таких статьях нет значка реклама?
3. Fed654Frumos / 14 травня 2020, 18:23
І Таранушич у них,як раніше у фашистів поліцаї були,так і він зараз здає села на розграбунок.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації