Вхід | Реєстрація

Бутенківський «рейнджер» отримав рік умовно

Бутенківський «рейнджер» отримав рік умовно

Члена громадського формування, який п’яним побив випадкового перехожого та стріляв у нього з пістолета, засудили до умовного терміну.

Нагадаємо, що в 11‑му номері тижневика від 12.03.2020 року вийшла стаття під назвою «У Бутенках на 8 березня стріляли». У ній розповідалося, що в жіночий день, близько 18‑ї години, у Бутенках член місцевого громадського формування побив юнака, який працював у одній із дорожніх організацій, що розташовані на околиці населеного пункту. Бутенківець їхав на власному автомобілі. На стадіоні він побачив юнака, який займався бігом. І вирішив, що той втікає від нього. Член громадського формування напав на хлопця та почав його бити. А коли незнайомець спробував утекти, застосував травматичну зброю. Про збройний напад у Бутенках поліцію повідомив батько хлопця. Потерпілого з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано до приймального відділення Кобеляцької ЦРЛ.

Член громадського формування, 1991 року народження, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Того ж вечора його затримали працівники Кобеляцького райвідділу поліції. Подія була внесена в Єдиний реєстр досудового розслідування, відкрите кримінальне провадження за статтею 15 частиною 2 та статтею 115 частиною 1. Дії бутенківця розцінюють, як замах на вбивство. У вівторок, 10 березня, Кобеляцький районний суд обрав запобіжний захід для бутенківця у вигляді цілодобового перебування під домашнім арештом.

 

Спочатку ударив пістолетом, а потім стріляв

6 травня суддя Тетяна Мороз винесла вирок у цій справі. Згідно з інформацією, що міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень, підсудний працював пожежним у місцевій пожежній охороні Бутенківської сільської ради. Його дії розглядали як «Хуліганство» (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України).

За матеріалами справи, 8 березня, близько 18:50, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння та керуючи автомобілем марки УАЗ, зупинив потерпілого поблизу залізничного переїзду, що розташований перед територією ТОВ «Ростдорстрой» у селі Бутенки. Юнак у цей час біг від стадіону, що розташований поблизу сільського будинку культури. Член громадського формування «діючи з особливою зухвалістю, безпричинно, демонстративно витягнув з кишені куртки пістолет «ФОРТ 12 РМ» калібру 9 мм Р. А., на який у нього був дозвіл, та тримаючи його в правій руці, наніс рукояткою один удар у ліву сторону голови потерпілого. Бутенківець заподіяв хлопцю рану на волосяній частині голови і садно в скроневій області зліва і в надключичній області справа, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров`я. Після цього зробив 5 пострілів з пістолета у бік потерпілого.
Таким чином вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 296 КК У «Хуліганство».

 

4 роки позбавлення волі замінили на умовний термін

9 квітня між прокурором Кобеляцької місцевої прокуратури Віталієм Карпенком, відповідно до заяви потерпілого, і обвинуваченим укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з угодою, пожежний беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди, ОСОБІ–1 буде призначене покарання за частиною 4 статті 296 ККУ у виді позбавлення волі на строк 4 роки, та прохають суд застосувати статтю 75 ККУ і звільнити обвинуваченого від покарання з випробуванням з іспитовим строком.

Злочин, у вчиненні якого обвинувачений визнав себе винуватим, віднесений до тяжкого злочину, внаслідок яких шкода, завдана державним інтересам та інтересам потерпілого, який надав письмову згоду прокурору на укладення угоди, а отже угода відповідає вимогам закону.

У результаті, суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і обвинуваченим. Бутенківця визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 ККУ, та призначили покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.
Згідно статті 75 КК України, Тетяна Мороз звільнила підсудного від відбування покарання з випробуванням іспитовим строком на один рік. Із бутенківця стягнуть на користь держави 10 692 гривні за залучення експертів.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2020, 10:10 | Кобеляки | Кримінал
1. Bytenki2019 / 24 травня 2020, 01:08
Я конечно извиняю ну ето смешно,судьи куплены Омельченко уже задолбал посадите его уже.сколько ето будет длиться позор.
2. Bytenki2019 / 24 травня 2020, 01:11
С детьми теперь людям нужно осторожно гулять так как Саша (пожарник) может стрелять в них ,вдруг ему что-то опять привидиться... А ему все го лишь год условки в паяют ...фраер фигов зек та и все.

Змінено 24.05.2020, 01:11
3. Bytenki2019 / 24 травня 2020, 01:12
А ничего что у него уже было условно то фигня да....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації