Вхід | Реєстрація

Мирослав Продан - Біографія, Життя, Новини

Мирослав Продан - Біографія, Життя, Новини

Мирослав Продан, експерт з питань податкової та митної політики, народився в 1979 році в невеликому селі Кукавка Вінницької області. У 2003 році він отримав свою першу вищу освіту в Рівненському інституті слов'янознавства. Друга освіта Продан отримав вже через 3 роки, закінчивши Університет Державної фіскальної служби й ставши фахівцем з економіки підприємств. У 2013 році він отримав ступінь магістра в Національній академії державного управління при Президентові України.

Спочатку Мирослав Продан працював в комерційних структурах, але потім продовжив кар'єру в податкових органах. У 2008 році він вже займав керівні позиції, причому не тільки у Вінницькій, а й в Черкаській областях. Розвиваючись в кар'єрі, він незабаром став виконуючим обов'язки заступника Голови Державної фіскальної служби України, а пізніше і безпосередньо в.о. Голови ДФС.

Робочі успіхи

За свій термін служби на цій посаді Мирослав Продан разом з командою домоглися значних успіхів. Так, у 2017 році вони ввели Електронний реєстр відшкодування ПДВ і зробили адміністрування податку дійсно прозорим. Контроль над формуванням зобов'язань і оплатою вдалося автоматизувати. Довідки, перевірки та інші послуги для фізичних осіб-платників були переведені в онлайн. Під керівництвом Продана митниця почала оформляти декларації за принципом «Єдиного вікна».

Запуск проекту для підприємців e-Receipt став ще одним досягненням команди Мирослава Продана. Замість традиційних РРО підприємці перейшли на використання смартфонів, ноутбуків і планшетів, тобто більш сучасної техніки. Це дозволило спростити ведення обліку, підвищило комфорт підприємців, а також вирішило великий ряд питань, пов'язаних з експлуатацією та обслуговуванням касових апаратів.

У питанні контрабанди також вдалося домогтися значних змін. Команда Продана закупила скануючі системи для пунктів пропуску через Prozorro. Передбачалося, що ці системи дозволять відстежувати вміст всіх вантажів. Одним з гучних справ ДФС став експорт лісу-кругляка, який вивозився величезними обсягами. Знизити рівень контрабанди вдалося завдяки пильній роботі митниці, що відстежує кожну фуру. Згодом це розслідування призвело до відкриття судової справи щодо Мирослава Продана. НБУ закрив його через кілька місяців так і не знайшовши доказів того, що експерт якимось чином порушив закон. Але відстеження контрабанди вже було зупинено, винні так і не понесли належного покарання.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2020, 15:57 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації