Вхід | Реєстрація

Вибачте, не втримався

Вибачте, не втримався

Нижче ви прочитаєте статтю, розміщену, як редакційну. Одразу наголошую, вона не є результатом праці когось із редакційного колективу. Планувалась публікація під назвою «Посткоронавірусна». Але ледве не в останній момент у Фейсбуці (буває і від нього користь) натрапив на цю статтю. І вона дуже сподобалася. Отже, читаємо таку собі притчу від автора чи авторів, які мають на Фейсбуці сторінку під назвою Брати Грім. Дата написання — липень 2019‑го.

Помирає Депутат і опиняється біля воріт Раю, де його зустрічає апостол Петро зі словами:

— Ласкаво просимо в Рай, пане Депутат. Тільки, на жаль, перш ніж Вас тут поселити, повинен Вам сказати, що потрібно вирішити одну невелику проблемку. Річ у тім, це велика рідкість, щоб політик такого високого рангу потрапив у Рай, і ми, по правді кажучи, навіть не знаємо, що з Вами робити. Тому ми вирішили, що один день Ви проведете в Пеклі, а один — у Раю, щоб самі могли вільно вирішити, де проводити свою вічність.

Потім апостол проводжає новоприбулого до ліфта, на якому він спускається в Пекло. Відкриваються двері ліфта, Депутат виходить і бачить навколо себе яскраво‑зелене поле для гольфу. Вдалині — розкішний клуб. До нього назустріч біжать його друзі-політики, з якими він колись працював, радісно обіймають його, згадуючи старі добрі часи, коли вони всі разом багатіли за рахунок українського народу. Вони грають партію в гольф, а потім разом ідуть в клуб на вечерю з чорною ікрою, омарами та іншими смаколиками. З ними вечеряв і сам Сатана, який у реальності виявився людиною дуже симпатичною, люб’язною і веселою. Депутат так весело провів день, що навіть не помітив, що вже прийшов час іти. Усі підходять до нього, гаряче тиснуть йому руки. Депутат був дуже зворушений, йому стало сумно. Але ось двері ліфта закриваються, і він знову піднімається до брами Раю, де його зустрічає апостол Петро. Наступні 24 години Депутат проводить час так: перестрибує з хмари на хмару, грає на арфі, молиться і співає. День довгий і нудний, але нарешті він закінчується. З’являється апостол Петро і питає:

— Пане Депутат, Ви провели один день в Пеклі і один в Раю, тепер можете по-демократичному вирішити, де провести залишок вічності.

Депутат трохи подумав, почухав лисину і каже:

— Ну, що я можу сказати, Рай — це, звичайно, дуже гарне місце, але здається, мені більше сподобалося в Пеклі.

Апостол Петро, знизавши плечима, знову проводжає його до ліфта. Коли ліфт спустився і двері відкрилися, Депутат побачив… величезну пустелю, всю завалену сміттям, а всі його друзі, одягнені в робочі комбінезони, збирали це сміття і пакували його в чорні пластикові пакети. До нього підходить Сатана і обіймає однією рукою за шию в знак вітання.

— Я не розумію, — лепече Депутат, — дозвольте, вчора тут було поле для гольфу і клуб, де в нас була вечеря з чорною ікрою і омарами, і взагалі, ми вчора тут так гарно відтягнулися… А зараз тут тільки ця пустеля, завалена сміттям, а мої друзі здаються останніми невдахами…

Сатана дивиться на нього, посміхається і каже:

— Друже мій, учора в нас була передвиборча кампанія. А сьогодні ти за нас уже проголосував…

Гарного дня вам, друзі, для роздумів…


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2020, 09:01 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації