Вхід | Реєстрація

Хто безкоштовно отримає авто на «єврономерах»

Хто безкоштовно отримає авто на «єврономерах»

Державне підприємство «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ) буде безкоштовно роздавати автомобілі на «єврономерах». Однак отримати їх зможуть не всі.

Про це повідомляє гендиректор Віктор Вишньов.

Як пояснив чиновник, автомобілі, про які йде мова, були конфісковані державою і виставлені на продаж на електронних торгах. Машини, не продані за три сесії, зазвичай надходять у розпорядження комісії, до якої входять представники фіскальної і виконавчої служб. І вже ця комісія приймає рішення, у чиє користування безоплатно передати транспортний засіб.

Список тих, хто може претендувати на автоконфіскат, не такий уже й великий. У основному це медичні та соціальні установи, військові частини, а також установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди і держоргани.

За словами Вишньова, найчастіше машини відправляють у зону проведення ООС. Відомо, що військові частини, особливо ті, що знаходяться в районі активних бойових дій, постійно відчувають брак коліс. До того ж, військові самі можуть відремонтувати авто, тому беруть «євробляхи» в будь-якому стані.
Утім, рішення на користь дитячих будинків і лікарень приймаються теж не рідко.

Нагадаємо, держпідприємство СЕТАМ підпорядковується Міністерству юстиції. За допомогою цього електронного майданчика держава продає майно боржників та таким чином стягує борги. Причому, на торгах можуть реалізовуватися не тільки автомобілі, а будь-яке майно неплатоспроможних компаній, починаючи з канцелярії.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2020, 17:26 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації