Вхід | Реєстрація

Жінки частіше зляться за кермом, ніж чоловіки

Жінки частіше зляться за кермом, ніж чоловіки

Жінки поводяться за кермом більш агресивно, ніж чоловіки. Такий результат дослідження, проведеного британським підрозділом марки Hyundai. Опитування проводилося серед 1000 британських водіїв.
Під час дослідження учасники оцінювали свою емоційну реакцію на різні подразники, серед яких звуки, запахи, тактильні та смакові відчуття при різних сценаріях водіння.

Тож корейська марка Hyundai наводить такі цифри: жінки за кермом у середньому на 12 % зліші за чоловіків. Водії жінки частіше сигналять і кричать на машини, які їх підрізали. Крім того, вони на 14 % більше зляться на пасажира, який пристає з цінними вказівками, і на 13 % менш терпимі до водіїв, які забувають вмикати сигнали повороту.

Керівник дослідження Патрік Фаган, поведінковий психолог з Голдсмітського університету Лондона, вважає, що причина агресії жінок-водіїв криється в древніх інстинктах. У жінок більше розвинені «оборонні» інстинкти, які змушують їх гостріше сприймати небезпеку і агресивніше на них реагувати.

Дослідження також показало, що є дві домінуючі емоції, які викликає в людей водіння: щастя і відчуття свободи та злість, коли водій відчуває втрату контролю над ситуацією. 51 % респондентів зізналися, що саме почуття свободи служить причиною їхньої любові до водіння. Ще 19 % назвали мобільність, а 10 % — незалежність.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2020, 15:05 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації