Вхід | Реєстрація

Коронавірусний дрескод

Коронавірусний дрескод

У 2020 році моду диктує карантин. Зараз актуальні маски та рукавички, а незамінним атрибутом стала пляшечка антисептика.

З початком карантину було введено відповідні обмеження, зокрема обов’язковий «масочний режим» по всій території України. Що ж це означало? У постанові 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі, у тому числі виготовлених самостійно.
Слід зазначити, що вартість таких засобів захисту, як маска та антисептик, значно зросла. Собівартість маски — 75 копійок, і до епідемії її можна було купити за 2 гривні в кожній аптеці. Зараз же такий затребуваний товар коштує в середньому 10–20 гривень. Антисептики і дезінфікуючі засоби (Хлоргексидин, Етанол, Повідон-йод, Засіб на спиртовій основі для протирання рук тощо) теж зросли в ціні в середньому на 15–25 гривень. Дехто виготовляє маски та антисептики вдома самостійно.

Ми опитали працівників мережі супермаркетів, які працювали протягом всього карантину, і дізналися, як відвідувачі дотримуються та «оминають» карантинні норми.

На початку карантину був шалений ажіотаж, великі черги, людей впускали по 10 чоловік та лише в масках. На вході до магазину поставили велику пляшку антисептика, працівники магазину нагадують, що потрібно тримати дистанцію.

Відвідувачі магазинів розуміють поняття «маска» по-своєму. Дехто прикриває лише рота, а ніс залишається відкритим, мовляв дихати важко. Хтось забуває маску вдома, чи просто її не має, і натягує комірці на обличчя. Жіночки користуються хустками та шарфами не лише в якості аксесуарів, а й в якості масок. Були і досить цікаві випадки, зокрема, коли відвідувач заходив у приміщення магазину в шоломі. Фактично обличчя прикрите, але охоронці та персонал просять усе ж таки користуватися медичними масками. До того ж, майже кожне ательє виготовляє маски різних кольорів та форм, які ви можете випрати та попрасувати і використати не один раз.

Із послабленням картинних заходів люди все більше почали нехтувати постановами: заходити до магазину, не прикриваючи обличчя, не дотримуються безпечної відстані. Але розслаблятися ще зарано.

До слова, у соціальних мережах з’явилося безліч світлин в незвичайних масках із цікавим дизайном та фото карантинних «луків». Нудьгуючи, на самоізоляції користувачі мережі запустили #PILLOWCHALLENGE. Суть його полягає в тому, щоб «одягти» на себе подушку (сукня із подушки). Мільйони світлин дівчат та хлопців із підперезаною подушкою ширяться соцмережами та набирають тисячі лайків.

Нагадаємо, що з 12 березня 2020 року в Україні запроваджено карантин у зв’язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Згодом було введено жорсткі норми. Карантинні заходи будуть продовжені до 22 червня. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися, у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні.

Будемо сподіватися на позитивну динаміку розвитку подій.


Автор: Альона Яґольник


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2020, 10:18 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації