Вхід | Реєстрація

Хворих на COVID-19 у Царичанці немає, а ШВЛи є

Хворих на COVID-19 у Царичанці немає, а ШВЛи є

Попри скасування більшості карантинних обмежень, коронавірусна інфекція нікуди не щезла. Як і багато інших хвороб, які дошкуляють людям. Отже, потреба в сучасному медичному обладнанні залишається актуальною. І благодійники продовжують оснащувати Царичанську лікарню всім необхідним для порятунку людей.

28 травня 2020 року головою фермерського господарства «Нове» Олександром Середою та директором ТОВ «Преображенка» Андрієм Сумським Царичанській центральній лікарні передано благодійну допомогу у вигляді медичного обладнання. Цього разу медичний заклад отримав апарат ШВЛ сучасного покоління, який встановлено в палаті інтенсивної терапії лікарні. Потрібно нагадати, що в лікарні вже були п’ять апаратів штучної вентиляції легень. Вони застосовуються не лише для порятунку людей, які страждають від пневмоній, викликаних коронавірусом, а і в багатьох інших випадках, зокрема при лікуванні людей у комі. Благодійники привезли апарат, який буде вже шостим. Але від цього аж ніяк не зайвим. Окрім того, протягом остатніх двох місяців у лікарню надійшли два монітори пацієнта, за допомогою яких лікарі-реаніматологи можуть оперативно відслідковувати життєво-важливі показники стану здоров’я хворих. Нині такі медичні прилади вкрай необхідні, адже саме вони дозволять важкохворим врятувати життя.

«На цьому ми не зупиняємося і продовжуємо робити все можливе, щоб допомогти нашим медикам у боротьбі з пандемією», — зазначив голова фермерського господарства Олександр Середа.

За підтримку місцевої медицини благодійників подякував селищний голова Геннадій Сумський, головний лікар Світлана Погоріла та працівники закладу.

Хорошою новиною для царичан є той факт, що станом на 2 червня в районі немає людей, інфікованих коронавірусною інфекцією. Про це редакцію повідомила головний лікар Світлана Погоріла.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2020, 12:21 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації