Вхід | Реєстрація

Півмільйона для «Водоканалу»

Півмільйона для «Водоканалу»

От тільки майже половину мільйона «водоканалівці» не отримають у вигляді премії чи оплати за виконану роботу, а заплатять за вивезення кобеляцьких відходів на несанкціоноване звалище в лісі.

Кобеляцький міський голова Олександр Копелець, який є єдиним і неповторним автором звалища в лісі, протягом кількох місяців запевняв своїх виборців у тому, що вивозити сміття в ліс можна. Мовляв, так депутати вирішили і документи на звалище у міськраді є. Про це не раз і не двічі він писав у своїй нікчемній газетці. Ну, а на порушену поліцейськими кримінальну справу за цим фактом Олександр Олександрович та його підлеглі воліли не звертати уваги. Тим більше, що кобеляцькі поліцейські не надто поспішають її розслідувати.

Сміття в ліс вивозять ще з вересня минулого року. Приблизно з того періоду, а точніше, з 19 вересня 2019 року, триває й розслідування кримінальної справи за номером 12019170190000713 та різні експертизи, які проводили екологи. І здавалось, так триватиме вічно, точніше, до того моменту, коли або звалище загориться, або сміття повезуть у Ганжівку чи Кунівку. Аж раптом…

Аж раптом працівники Державної екологічної інспекції України за дорученням Прем’єр-міністра провели позапланову перевірку щодо дотримання природоохоронного законодавства міським комунальним підприємством «Водоканал Плюс». Було це вже в 2020 році в період з 31 березня по 13 квітня. Згідно зі звітом екологів, вони виявили цілу низку порушень в роботі підприємства.

Та зупинимось зараз лише на одному факті, тому, що стосується звалища. Інспектори встановили шкоду, заподіяну державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства на суму не багато і не мало, а 486 тисяч 833 гривні. Саме стільки має заплатити «Водоканал Плюс» за те, що засмічував сміттям ліс. І це лише початок. Адже сміття продовжують вивозити, а оскільки рішення та припис екологів ніхто не оскаржував, то і кримінальна справа отримає своє логічне продовження.

Трагікомізм ситуації полягає у двох наступних моментах.

По-перше, сам ініціатор створення звалища в лісі, Олександр Копелець, із власної кишені не заплатить у вигляді штрафу жодної копійки. За все заплатять лохи, ой, вибачте, його виборці (читай — жителі Кобеляк). Адже своїх коштів у «Водоканалу Плюс» на сплату гігантського штрафу найімовірніше не буде. Отже, доведеться виділяти із міського бюджету. Тобто, за все заплатять люди, які, зрештою, і Копельцеві зарплату платять, тобто всі, хто працює і з кого відраховують податки до міської казни.

По-друге, працівники «Водоканалу Плюс» теоретично можуть забути про зарплату. За інформацією звідти, яку старанно засекречують, вони нібито й так уже два місяці працюють безкоштовно. Точніше, їм не платять зарплату. Але оскільки водоканалівці самі про це мовчать, то виходить, що така ситуація їх цілком влаштовує. А є ж іще й кредит, взятий на закупівлю техніки.

Так що, швидше за все, у місті невдовзі з’явиться підприємство «Водоканал Плюс Плюс». А там, із таким «господарем», — і Кобеляки Плюс. Адже до банкрутства можна довести й місто.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2020, 12:19 | Кобеляки | Фінанси


1. Ltava / 6 червня 2020, 12:51
3 грудня 2013 року суд визнав Детройт банкрутом із загальною сумою заборгованості $ 18,5 млрд.
Автомобільну столицю Детройт недолугі мери зробили банкрутом а ви про якісь Кобеляки "убиті " "селюками")))
2. Ltava / 6 червня 2020, 12:52
)))) А на фото похоже машина Філоненка )))) Теж сміття привіз?))
3. orakul / 6 червня 2020, 19:36
1.Ltava
«Автомобільну столицю Детройт недолугі мери зробили банкрутом»

Ти тут не плутай хрен з пальцем. Впять за талмуд взявся? Детройт - то ваше возмєздіє Генрі Форду за його книжку "Мировое еврейство". Кобелякам це не грозить. Кобелячани толерантні, гуманні і вже цикл статей про Голокост написали у Колосі написали. Все, тепер можна мацу пекти і Хаванагілу співати. Кого не провакцинують, то той може ще й жити буде. І от ніхто не звернув увагу, що у тих статтях про Голокост написано було і про вакцинацію. Нагадаю. Олена Харківець описує, як лікар Ходут провакцинував єврейських дітей і вони повмирали. Звісно, виинуваті "совєти". Ну такий висновок читач повинен був зробити з її письма. Але я не про це. Отой Ходут, як вичитав пізніше, був санітарни лікарем району. Ну ясно ж що у нього були відповідні інструкції ще з Єгипту. Сидів він собі тихо і тиран Сталін його не чіпав. А тут тіпа вдруг "наші прийшли". Ну він і пустив в хід те, що в генах і преданіях закладено. Як не на словянах, так хоч на свої вдігрався. Ну таке у них буває. Всьо равно Сталін винен, бо таки повісив того Ходута. Зараз нові ходути свого звбездного часу ждуть. Вони тут,недалечко. Та ти їх і сам занєш,що я тобі розказую. Тільки ти тут прізвищ не пиши.
4. orakul / 6 червня 2020, 19:41
Свободы сеятель пустынный,
Я вышел рано, до звезды;
Рукою чистой и безвинной
В порабощенные бразды
Бросал живительное семя -
Но потерял я только время,
Благие мысли и труды...

Паситесь, мирные народы!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич.
(Александр Сергеевич Пушкин)
Сьогодні у нього день народження. Бо ніхто й не загада. Та й нах він пришелепкам нужен.
Посилання на www.youtube.com
5. Borch / 8 червня 2020, 10:00
4.orakul
«Но потерял я только время,
»
6. orakul / 8 червня 2020, 11:28
5.Borch
«Но потерял я только время»

Тонкий намек на бесполезность что либо донести до народа?
7. Borch / 10 червня 2020, 00:00
6.orakul
«Тонкий намек на бесполезность что либо донести до народа?
»

Так было, так есть, и так будет!
8. orakul / 10 червня 2020, 16:02
7.Borch
«Так было, так есть, и так будет! »

Так шо же енто получается? Выходит, что не "по образу и подобию". А попы говорят, что мы созданы по образу и подобию Божиему, да и в Библии так написано. Выходит Бог наш афигенно несовершенен? Тогда какой он нах.. Бог? Во, блин, задачка. И все ли такие тупые? Как тогда быть с богоизбранными? Если это и их касается, тогда ваше утверждение - вопиющий антисемитизм. Сосед тут другое подсказывает, якобы в талмудах написанное "евреи были, евреи есть, евреи будут есть". А остальная биомасса - это двуногая обслуга. Такое больше на правду смахивает, тоесть - не человеки мы. Но тогда, как быть с поцреотами в вышыванках, как с ихней гиднистю быть? Во блин заморочка.
9. Borch / 11 червня 2020, 01:05
8.orakul
«Во блин заморочка.»

Тысячи провальных попыток донести человечеству правду его существования, каким то образом полученную искателем, рано или поздно должны открыть глаза ему еще шире, и показать истину над истиной. Самую основу на которой и построено все то что кажется несправедливостью, или злом, но на деле является совсем другим явлением. Независящем от человека, а зависящем от человечества. Потому это замкнутый круг, выхода с которого нет!

Только пастух враг пастуху, орел для пастуха не враг, орел УЖАСНЫЙ враг овце, а потому овце пастух хороший друг!

Во как написал почти стихами!
10. TanushaG / 11 червня 2020, 16:20
Невже збуваються слова того активиста який кошмарить міську раду останнім часом та обіцяв Юрку що прийдеться сидіти за постійне розкрадання бюджетних коштів разом з копильцем та за заявами якого приіджали екологи в квітні там ролик є
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації